Възрастните хора, които оцеляха от пожара в старческия дом в

...
Възрастните хора, които оцеляха от пожара в старческия дом в
Коментари Харесай

Кметът на Дългопол: Хората нека са спокойни за близките си, има къде да изкарат зимата

Възрастните хора, които оцеляха от пожара в старческия дом в село Рояк бяха настанени в общинския хотел в село Аспарухово, само че краткотрайно за не повече от 6 месеца, съобщи Българска национална телевизия. Те надали ще не помнят огнената буря, лишила живота на 9-ма души.

Много от хората са с деменция и се нуждаят от 24-часова грижа. Близките им споделят, че места в обществените няма, а грижата за болните остарели хора е повече от нужна.

" Някой експерт би трябвало да се грижи за тях, а не просто околните да отидат и да си приберат роднините. Къде да ги водим тези родственици? Моите се опасяват от баба си, тъй като тя е с Алцхаймер, съчетана с деменция. Това е допустимо най-лошата композиция. Изборът е или моите деца, или майка ми, за жалост, това е истината ", показва Хрисимира Милкова, родственик на стара жена от старческия дом.

Изгорелият покрив на дома може да бъде ремонтиран, а към този момент има и акция за събиране на средства. През това време възрастните хора няма да останат без поддръжка.

" Фирмата, която ги обслужва ще си покрива разноските, които са естествени - ток, вода и други консумативи, както и нормалните разноски за ремонт, поддръжка на постройката, тъй че хората могат да бъдат спокойни, че техните родители има къде да останат за през зимата. Същевременно оказваме подпомагане на компанията, която е в Рояк, да стартира допустимо най-бърз ремонт на покрива ", изясни Георги Георгиев, кмет на Община Дългопол.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР