Възрастните хора и тези със заболявания имат нужда да бъдат

...
Възрастните хора и тези със заболявания имат нужда да бъдат
Коментари Харесай

Красимир Стойчев: Възрастните имат нужда от гледане в домовете им, а не в хосписи

Възрастните хора и тези със болести имат потребност да бъдат гледани в домовете им, а не в мухлясали приюти. Това съобщи претендентът за кмет и лидер на листата за общински съветници на Партия на Зелените и Гражданска платформа Власт в хората Красимир Стойчев пред БТВ.

Стойчев добави, че в София живеят 325 хиляди пенсионери. Те вкарват в  стопанската система на града към 4 милиарда лв. годишно. Само Данък добавена стойност е 800 милиона лв..

Красимир Стойчев счита, че против това което дават пенсионерите те не получават съответни обществени грижи. Повечето от тях живеят в лични жилища и там хората би трябвало да получават грижите. В естествената конюнктура и среда, където са спокойни и привикнали, без стрес и напрежение. Така самотните хора ще получават подобаващи грижи. Същото е годно и за тези семейства, които имат болен роднина и нямат опция да се грижат целодневно за него.

Социалните служби трябва да получават в пъти по-голям бюджет. Необходимо е към 24 региона в София да бъдат основани обособени обществени предприятия на послушание на районния кмет и децентрализация на тяхния бюджет. Всички нуждаещи да се включат  в електронни регистри съгласно тяхните ежедневни и почасови потребности. И тук технологиите могат да ръководят този развой. Грижите за възрастните е индикатор за цивилизоваността на обществото, безапелационен е Красимир Стойчев.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР