Възрастни жители на Съединените щати и Канада са изправени пред

...
Възрастни жители на Съединените щати и Канада са изправени пред
Коментари Харесай

Телефонните измамници в САЩ и Канада включиха изкуствения интелект в арсенала си

Възрастни поданици на Съединените щати и Канада са изправени пред вълна от измами, при които им се обаждат хипотетичен бедстващи родственици с молба за финансова помощ. Основната разлика е, че гласовете звучат ясно, отчетливо и доста безапелационно. Измамниците бързо трансформират тона на диалога и показват нови причини, без да провокират съмнение. Причината за този нов прийом е, че вместо тях приказва изкуствен интелект, който клонира сполучливо гласовете.

Като образец могат да бъдат посочени две истории. В първия от тях 73-годишната Рут Кард разговаряла с " внука си " Брандън, който изискал не доста огромна сума пари за полицейска гаранция. Възрастната жена била избавена от измамата от банков чиновник, който към този момент се е сблъсквал с сходни закононарушения. В подобен случай с възрастните родители на Бенджамин Пъркин всичко се оказало по-лошо, защото при първото позвъняване измамниците им предложили сами да се чуят със сина си. Когато в слушалката се чул същият глас, те се поуспокоили, тъй че при новите позвънявания чинно изпълнявали инструкциите на нарушителите.

Във всички тези случаи пострадалите настояват, че не са забелязали ни най-малка разлика сред гласовете на околните си и имитацията от изкуствения разсъдък. Обективно видяно такава и няма, защото записите на истинските човешки гласове се употребяват за основаване на дублирана тирада посредством изкуствен интелект. Неназован американски публицист потвърди успеваемостта на този способ, когато съумя да хакне личната си банкова сметка, като излъгал един неестествен интерект, различен неестествен интерект, който трябвало да ревизира биометрините му данни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР