Възрастни хора в 24 населени места от 5 тютюнопроизводителни региона

...
Възрастни хора в 24 населени места от 5 тютюнопроизводителни региона
Коментари Харесай

Възрастните хора в тютюнопроизводителните региони у нас ще бъдат преглеждани по програма

Възрастни хора в 24 обитаеми места от 5 тютюнопроизводителни района ще бъдат прегледани през есента по програмата за обществена отговорност „ Забавно лято, грижовна есен “ на фондация BCause в съдействие с Българска болнична асоциация (ББА) и финансовата поддръжка на Филип Морис България.

Екипи от лекари експерти по кардиология, гастроентерология, ортопедия, урология, неврология, офталмология и ендокринология ще организират прегледи по места съгласно декларираните потребности. Прегледите ще се реализират от медицински експерти от лечебните заведения МБАЛ „ Хигия “, Пазарджик, МБАЛ „ Пулс “, Благоевград и УМБАЛ „ Медика “, Русе – които са членове на ББА, в Крумовград, Странджево, Бенковски, Чорбаджийско, Чакаларово, Стамболово, Силен, Шишманово, Караманци, Сатовча, Вълкосел, Кочан, Слащен, Абланица, Хаджидимово, Тутракан, Нова черна, Цар Самуил, Искра, Окорш, Правда, Черник, Браничево, Ясенково.

„ В ББА сме водени от концепцията за одобряване на качествена и достъпна за всички пациенти здравна система. Нивата на профилактика у нас са едни от най-ниските в Европа, по тази причина имам вяра, че отиването на място при възрастните хора ще способства за възстановяване на здравния им статус. Изказвам признателност към медицинските експерти от нашите лечебни заведения, които ще тръгнат на път през есента, с цел да оказват помощ там, където има най-голяма потребност и дружно ще изпълним тази благородна самодейност “, разяснява адв. Свилена Димитрова, ръководител на Българска болнична асоциация.

“Забавно лято, грижовна есен ” се реализира в тютюнопроизводителните райони от 2015 година насам – Благоевград, Кърджали, Силистра, Хасково и Шумен, от Фондация BCause с финансовата поддръжка на Филип Морис България като част от самодейностите на компанията за корпоративна обществена отговорност и световната й тактика за стабилно развиване. Освен здравни грижи програмата обгръща още и областите обучение и предприемачество.

За миналите 6 години “Забавно лято, грижовна есен ” обхвана над 2 800 деца сред 7 и 14 година, 6 400 възрастни хора, 250 екипа млади бизнесмени и над 100 учители в 25 дребни обитаеми места на 11 общини от 5 тютюнопроизводителни района. Досега в програмата са вложени общо над 1 милион лв..

Програмата е притежател на редица влиятелни награди за цялостна корпоративна обществена отговорност и стабилно развиване, както и за принос в сферите на образованието, здравната грижа и поощряване на предприемачеството в България.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР