Възрастни хора от селата Ощава и Стара Кресна, останали без

...
Възрастни хора от селата Ощава и Стара Кресна, останали без
Коментари Харесай

Пострадалите от пожара в Кресна още чакат да бъдат възстановени домовете им

Възрастни хора от селата Ощава и Стара Кресна, останали без дом след огромния пожар, към този момент два месеца спят навън, чакайки помощ от институциите. В края на август огнената буря изпепели изцяло няколко къщи и вилни постройки в село Ощава. Пострадалите се тормозят, че макар обещанията къщите им няма да са подготвени до настъпването на зимата.

Кресна

Вече втори месец Йосиф Ковачев, който при пожара загуби всичките си животни и изгоря покрива на къщата му, чака помощ от общината в Кресна. До скоро даже спял на двора, тъй като таванът му тече, а покъщнината му е изгоряла. Надява се домът му да бъде ремонтиран преди да стане студено.
Йосиф Ковачев: Ако го погледнете от горната страна, единствено въглени падат и всеки ден да мета, то си е същото.
Мъжът споделя, че е получил единствено 325 лева еднократна помощ. Отказал е обаче да бъде настанен при родственици и е останал, тъй като всеки ден чака да дойдат строителите за покрива.
Йосиф Ковачев: Ние с тука с децата - със сино и внучето чистихме, половината път сме го застлали с отпадъци, да има място, в случай че докарат материали, къде да ги разтоварват.
Пожарът изцяло е изпепелил и къщата на Димитър Стилов. Новият му дом обаче е съвсем подготвен.
Димитър Стоилов: Сега пребивавам в на сестра ми и шурей ми къща, една близичко, не я засегна. Не можа да изгори от пожара. И там има ледник, тв приемник, печка, топличко ми е.
От Община Кресна споделиха, че ремонтът на къщата на Йосиф се бави поради неналичието на служащи. Очакват идната седмица бригада от Перник да стартира построяването на новия покрив. Всички строителни материали са подсигурени.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР