Възрастна русенка е поредната жертва на телефонните измамници. Тя дала

...
Възрастна русенка е поредната жертва на телефонните измамници. Тя дала
Коментари Харесай

Жена плати над 5000 лева за операция на дъщеря си

Възрастна русенка е следващата жертва на телефонните измамници. Тя дала на нарушителите повече от 5000 лв. по познатата скица за потърпевш непосредствен, нуждаещ се от пари за интервенция, оповестиха от регионалната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Русе.

76-годишната жена разказала пред служителите на реда, че през вчерашния ден получила позвъняване на стационарния телефон от плачеща жена, която припознала за щерка си. Тя ѝ съобщила, че си е счупила крайници. След това диалогът траял с мъж, който се показал за доктор.

Мнимият лекар ѝ споделил, че са нужни пари за интервенция. Така дамата подготвила наличните в дома си средства - 1900 лв. и 1560 паунда. Поставила парите в найлонов плик, излязла от вкъщи си и по дадените инструкции ги предала на улицата на чужд, за който докторът обяснил, че е негов наследник и работи в Здравната каса.

След това дамата се върнала в жилището. През цялото време разговаряла по телефона, защото " докторът " я осведомявал за протичането на интервенцията. Комуникацията траяла, до момента в който щерка ѝ се прибрала вкъщи и по този начин старата жена схванала, че е излъгана.

По случая се води следствие. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР