Възрастна монахиня от френско-испански произход беше намерена убита в село

...
Възрастна монахиня от френско-испански произход беше намерена убита в село
Коментари Харесай

Обезглавиха възрастна монахиня в Африка

Възрастна монахиня от френско-испански генезис беше открита убита в село Нола в Централноафриканската република (ЦАР), където е обучавала млади девойки за шивачки, съобщи Франс прес, като се базира на Ватикана.

Според формалния уебсайт на Светия трон "Ватикан нюз " 77-годишната жена е била открита обезглавена в понеделник сутринта.

Според свещеник от епархията Бургос в Северна Испания, от която произхождала монахинята, обаче тя е била заклана, като аргументите за това към този момент не са известни. Днес, по време на общата визита на площад "Свети Петър " във Ватикана, папа Франциск дефинира убийството като варварско.

"Бих желал да си спомним за Инес Ниевес Санчо, на 77 години, учителка на небогати девойки от десетки години, убита по един безчовечен метод в ЦАР, тъкмо там, където е обучавала за шивачки млади девойките. Това е една жена, която отдаде живота си на Исус, с цел да оказва помощ на бедните хора ", сподели папата. Монахинята е била заровена през вчерашния ден в централноафриканската епархия Берберати. Испанският министър председател Педро Санчес изрази през днешния ден съболезнования на околните на жертвата. Той напомни, че наскоро в друга африканска страна, Буркина Фасо, бе погубен испанският мисионер Фернандо Ернандес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР