Възрастна жена от Поповско е дала 8500 лева при телефонна

...
Възрастна жена от Поповско е дала 8500 лева при телефонна
Коментари Харесай

За разваляне на магия: Жена даде над 8 хил. лева на телефонни измамници

Възрастна жена от Поповско е дала 8500 лв. при телефонна машинация. Въвеждането в подвеждане е станало посредством позвънявания на мобилен телефон, оповестяват от Областната дирекция (ОД на МВР) в Търговище.

Жената е 80-годишна жителка на село Кардам. Тя живеела сама и е станала жертва на машинация в интервала 15 -16 юни. 

Под претекст за оказване на помощ за лекуване на разнообразни нейни болести, посредством " повреждане на магия ", на дамата е била нанесена имотна щета. На няколко пъти тя предала сума от общо 8500 лв.. За Българска телеграфна агенция представителят на дирекцията Ани Кръстева добави, че старата жена сама е издирила хора за " повреждане на вълшебства ". Получила разнообразни мехлеми и билки, от които здравословното ѝ положение не се подобрявало. 

Сигналът за измамата е подаден на 17 юни. По случая е формирано досъдебно произвеждане по член 209, алинея 1 от Наказателния кодекс.

Кръстева добави за Българска телеграфна агенция, че от началото на годината на територията, обслужвана от ОД на Министерство на вътрешните работи – Търговище, са станали пет телефонни измами. Броят им е сравним със същия интервал на предходната година. През последните няколко години доста са намалели въвежданията в подвеждане по телефона, посредством и на дейната работа на чиновниците на дирекцията.

Както Българска телеграфна агенция заяви, при започване на годината стара жена даде на измамници 9000 евро.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР