Възрастна двойка украинци, ограбена на Централна гара в Пловдив преди

...
Възрастна двойка украинци, ограбена на Централна гара в Пловдив преди
Коментари Харесай

Обрани в Пловдив украинци не могат да си върнат 20 000 лева от полицията

Възрастна двойка украинци, ограбена на Централна гара в Пловдив преди няколко месеца, към момента не може да си върне парите от полицията. Освен документи и персонални движимости са откраднати и всичките им спестявания. Те са в размер на 20 000 лева в разнообразни валути - евро, долари и левове, събирани няколко години. Веднага след обира  е подаден сигнал в полицията и с помощта на охранителните камери единствено два дни по-късно причинителят е арестуван. Чантата, в която била сумата, и персоналните движимости са върнати на бещанците. Парите обаче са арестувани като доказателство.

" Извикаха ни в полицията и ни споделиха: " Вие погрешно сте показали сумата, която е била там. Ще ви върнем движимостите ", изясни пострадалият украинец.

" За парите нищо не споделиха - нито сумата, нито по кое време ще ги върнат. А какъв брой време мина към този момент? Парите ги има, а в този момент са в полицията. Страхуваме се, че няма да ни ги върнат, а това са всичките ни спестявания ", добави дамата.

От Районната прокуратура в Пловдив към този момент обясниха, че по случая е формирано досъдебно произвеждане. Парите са арестувани поради противоречие в размера на сумата, посочена от фамилията, и открита в чантата. Нужни са още следствени дейности, които не е ясно какъв брой ще продължат.

Представителки на неправителствени организации, които оказват помощ на възрастните украинци призовата органите на реда да върнат най-малко част от средствата, с цел да могат бежанците да се устоят у нас, оповестява Нова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР