Възрастен мъж тази нощ е счупил плочата на Паметника на

...
Възрастен мъж тази нощ е счупил плочата на Паметника на
Коментари Харесай

Възрастен мъж счупи плочата на Паметника на съветската армия - Общество

Възрастен мъж тази нощ е счупил плочата на Паметника на Съветската войска, на която е изписано на " На руската войска освободителка от признателния български народ ".

Той е арестуван в столичното Първо РПУ.

Мъжът, който е строшил плочата, е изчакал да пристигне полицейски патрул. Той обяснил, че го прави в символ на протест против войната, която Путин стартира. След броени часове се навършва една година от пълномащабното навлизане на Руската федерация в Украйна.

ПСА, прочут и като МОЧА - Монумента на окупационната алена войска, от години е сцена на остри политически разногласия. Решението на Столичния общински съвет паметникът да бъде демонтиран не е изпълнено до ден сегашен.

Междувременно Движение БОЕЦ - България Обединена с Една Цел показа фотография от счупената плоча на МОЧА и разгласи акция пред президентството.

" Утре в 18:30 ч. жителите и БОЕЦ се събираме пред президентството да препотвърдим своята поддръжка за Украйна и да продължим съпротивата си против пълзящия путинизъм и марионетките на Кремъл! Битката продължава! ", оповестиха от БОЕЦ във фейсбук страницата си.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР