Възрастен мъж почина по време на преход в Рила планина

...
Възрастен мъж почина по време на преход в Рила планина
Коментари Харесай

Турист почина в Рила по време на преход

Възрастен мъж умря по време на преход в Рила планина над Благоевград , съобщи БГНЕС. Тялото на екскурзианта е превозено нощес до отделението по правосъдна медицина на болничното заведение в града за осъществяване на аутопсия.

80-годишният мъж е софиянец . Бил е на преход към хижа Македония с група, в която са били и негови близки.

„ Вчера в 19:00 ч. получихме сигнал за легнал в безсъзнание екскурзиант, открит на Малък Мечи връх. Веднага към мястото се насочи екип планински спасители и лекар, намиращи се в хижа Македония “, заяви ПСС-Благоевград.

Въпреки бързото постигане до потърпевшия благодарение на моторната шейна на хижата, ръководена от планинския избавител Димитър Груйчев, докторът единствено установи, че екскурзиантът е умрял, евентуално от инфаркт.

Екип от петима спасители, намиращи се в пост " Бодрост " (Карталска поляна), след разискване на обстановката с РПУ 2- Благоевград, се насочва към мястото с две моторни шейни, с цел да оказват помощ на сътрудниците си при превоза на умрелия и съпътстващите го двама родственици към Карталска поляна. За помощ при превоз на роднините се включват с две моторни шейни и доброволците от града - Антон Кокалков и Златан Аврионов.

В 21:30 ч. нощес акцията завърши и умрелият е предаден на екип от ЦСМП Благоевград.

Температурата в региона е била минус 15 градуса.

„ Напомняме на всички преминаващи през горна лифтова станция и билото към хижа Македония, че преходът е дълъг, няма добра зимна маркировка и при понижена видимост има заплаха от изгубване и попадане в сложна обстановка. Преходът през билото е за добре готови физически и алпийско оборудвани туристи “, предизвестиха от Спасителната работа в Благоевград. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР