„Възраждане“ внесе жалба срещу Решение No.790/20.11.2023г. на II с-в на

...
„Възраждане“ внесе жалба срещу Решение No.790/20.11.2023г. на II с-в на
Коментари Харесай

Възраждане обжалва пред върховния административен съд резултата от изборите за кмет на Монтана

„ Възраждане “ внесе тъжба против Решение No.790/20.11.2023г. на II с-в на Административен съд-Монтана, с което бе отхвърлена жалбата на политическата организация, против резултатите от изборите за кмет на Община Монтана, оповестиха от Екипът на " Възраждане ".

,,Въпреки откритите разлики при преброяването на бюлетините в две секции, макар признанията на очевидци в правосъдна зала, че са манипулирали бюлетините и макар формираните две досъдебни производства и една прокурорска инспекция за осъществените закононарушения против политическите права на жителите, съдията е постановил решение, в което показва, че нарушаванията на изборния развой не са били основни и не са повлияли на оповестения избирателен резултат от Общинската изборна комисия в Монтана``, допълниха от Екипът на " Възраждане ".

В решението се показва също по този начин, че съдът няма роля да трансформира правосъдното произвеждане в централна фаза на изборния развой и да го организира още веднъж в правосъдна зала, както и че представителството на разнообразни партии в секционните изборни комисии подсигурило честността и прозрачността на изборния развой.

„ Категорично не сме съгласни с по този начин постановеното решение и изразените претекстове в него. Затова посредством импортираната от нас касационна тъжба продължаваме правосъдната битка във Върховния административен съд, който към този момент анулира като незаконосъобразни няколко други прекратителни избрания на разнообразни съдии от Административния съд-Монтана по каузи, още веднъж свързани с обжалване на резултатите от локалните избори на 29.10.2023г., извършени в тази община. Вярваме в справедливостта и в българския съд и ще търсим отбрана на правата си до дъно. Ние единствени обжалвахме решението на административния съд в Монтана по делото против оповестените резултати за кмет на Община Монтана, откакто от Политическа партия - Демократична България не са подали тъжба против него в седемдневния период за това. “, разяснява Петър Петров – депутат от „ Възраждане “, определен от Монтана.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР