Възраждане виждат опции за злоупотреби в промените в Закон за

...
Възраждане виждат опции за злоупотреби в промените в Закон за
Коментари Харесай

Възраждане виждат риск от злоупотреби с промените в закона за социалните предприятия

" Възраждане " виждат варианти за злоупотреби в измененията в Закон за предприятията на обществената и солидарната стопанска система.

Законопроектът е на първо четене в пленарна зала и е импортиран от Илина Мутафчиева от ПП-ДБ и група народни представители.

На брифинг в Партийния дом Георги Георгиев показа, че това е един от най-ярките образци, в които се трансформира обсегът на цялостен един закон. Отваря се голяма врата за злоупотреби, отсече националният представител. Дава се опция всяко Неправителствени организации и дружество да бъде записано като обществено дружество от Клас А и Клас А+. От тук идва заплахата за злоупотреби със средствата по Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ) и по национални стратегии.

От законопроекта се отстранява понятието обществена активност. Според Георгиев няма по какъв начин едно дружество да не реализира обществена активност. Тези обществени дружество ще могат да правят и други действия.

Всеки жител ще попадне в обсега на закона и тук идват злоупотребите, съгласно " Възраждане ". Никой не може да каже тези обществени предприятия до какви средата ще имат достъп, разяснява националният представител.
 МТСП предлага обществените служащи да имат висше обучение
МТСП предлага обществените служащи да имат висше обучение

Това е планувано в оповестена " Визия за развиване на човешките запаси в обществената сфера "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР