Възраждане ще продължат с протестните си действия пред парламентарната трибуна

...
Възраждане ще продължат с протестните си действия пред парламентарната трибуна
Коментари Харесай

Схватка в парламента: Заради Възраждане депутатите ще се изказв...

" Възраждане " ще продължат с протестните си дейности пред парламентарната естрада и няма да позволен осъществяване на пленарно съвещание, до момента в който не бъде анулирано демонтирането на Паметника на Съветската войска и ръководещите не се преценяват с техните законодателни оферти.

 

Напрежение в Народното събрание, стигна се до скандал, замяна на обиди и съществено спречкване сред депутати от Движение за права и свободи и " Възраждане ", което прерастна в замяна на удари.

 

Дотук се стигна, откакто в символ на митинг част от опозицията в лицето на депутатите от " Възраждане " окупира трибуната и се опита да блокира работата на Народното събрание, което през днешния ден организира изключително съвещание. Все отново се събра кворум и съвещанието бе намерено от ръководителя на Народно събрание Росен Желязков. Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС направи процедурно предложение - депутатите да приказват от място с микрофон поради блокираната естрада. Предложението беше признато с болшинство. Депутатите от " Възраждане " се пробваха да изключат звука от колоните в пленарната зала, до момента в който ръководителят на енергийната комисия Делян Добрев показва от място отчета за промени в Закона за използване на ограничаващите ограничения по отношение на Русия. Стигна се до сдърпване сред обособени народни представители от " Възраждане " и Йордан Цонев и Делян Пеевски от Движение за права и свободи.

 

Това докара и до по-сериозен конфликт сред групите на Движение за права и свободи и на " Възраждане ", които се струпаха на едно място, започнаха конфликти, побутване и замяна на обиди.

 

Петър Петров от " Възраждане " изиска пленарното съвещание да бъде прекъснато, само че това не беше признато и сега депутатите не престават да заседават, на фона на блокираната естрада и създалото се напрежение.

 

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР