“Възраждане се опитва да се държи като радикална крайна опозиция,

...
“Възраждане се опитва да се държи като радикална крайна опозиция,
Коментари Харесай

Изключеният Дренчев говори за “Възраждане”

“Възраждане ” се пробва да се държи като радикална последна съпротива, нещо което аз не одобрявах и може би това е фундаменталното разграничение, което аз мислех, че е обикновено в една партия да има разнообразни отзиви, които да се балансират.

Това съобщи пред БНР изключеният от ПГ на “Възраждане ” народен представител Николай Дренчев.

“Тази решителност, с която се дават прибързани оценки, в границите на минути и секунди, не е похвална. Освен това при неспазване на устава и се видя, че Деян Николов не го е чел. Организирана мощ, която няма правилник и не се управлява от правила, тя не е войска ”, аргументира се към този момент самостоятелният народен представител Дренчев.

В изявление в предаването “Преди всички ” той разяснява изключването на четирима съветници, подкрепили избора на ръководителя на Столичния общински съвет Цветомир Петров, предишния четвъртък.

Минути след избора водачът на групата Деян Николов разгласи, че четиримата съветници са изключени от “Възраждане ”. Така процесите в СОС станаха причина в края на предходната седмица и за изключването и на тримата народни представители Николай Дренчев, Александър Рангелов, Иво Русчев от групата на “Възраждане ” в Народно събрание.

“За мен нещата се развиха извънредно мълниеносно. В петък сутринта, на изключителна оперативка в 8.30 часа, оповестена късно вечерта, беше поискана оставката на тримата софийски депутати. Мотивът, че не е имало някакво несъгласувано с националното управление гласоподаване в СОС. На моето предпочитание да не се прибързва, да се проверява казусът, да се извикат за пояснение общинските съветници и да се чуят другите гледни точки, групата на малцинството – Деян Николов и другите двама в СОС, просто ни беше показана вратата. Очевидно е било квалифицирано предходната вечер и за нас към момента стоят загадки, дали това са същинските аргументи и какво става във “Възраждане ” ”, разяснява Николай Дренчев.

“Един въпросите е по какъв начин при скрито гласоподаване за ръководител на СОС се разбра кои са дали своят вот. Колкото повече обмислям,  виждам че въпросите са повече от отговорите ”, призна той.

И изясни своите причини: “Всъщност това, което ме накара авансово да застана на позиция, друга от тази на Костадин Костадинов, беше, че Деян Николов разгласи изключването на четиримата безусловно минути, откакто бе определен ръководителя на СОС. По принцип процедурата, според устава на “Възраждане ”, изобщо не е такава. Всеки човек може да бъде изключен след решение на Организационния съвет, а той се събира на 3 месеца, може изключително в границите на една седмица, в случай че авансово е оповестено това. Няма по какъв начин да излезе директният ти началник в границите на няколко минути и да каже: Аз ги изключвам тези четиримата. Това е неуместно и когато се противопоставих, мисля, че това е детонаторът, който отключи идващите събития. ”

Николай Дренчев изясни, че “всички общински съветници, до последния в листата, са били утвърдени във финалната фаза от Костадинов ”, а много преди този момент на голям брой съвещания и разисквания на Софийското управление.

“Номинацията на Севделина Петрова е номинация директно на Деян Николов ”, удостовери Дренчев.

“Моята директна виновност, е че през 2017 година съм довел Красимир Гълъбов, който аз познавам като авиоинженер, извънредно акуратен човек, който няма да остави едно болтче незавито или един ред от документите несбъднат, както е опредено в авиацията ”, призна “вината си ” изключеният народен представител.

И добави: Аз получих голяма поддръжка от хора, за които си мислех, че изрично не ме харесват, а се оказва, че те не са харесвали единствено “Възраждане ”. И когато се оказах “отвън ”, имаме доста благоприятни условия за развиване на район Ловеч и ми се отвори доста повече път да направя нещата като самостоятелен народен представител, в сравнение с като народен представител на “Възраждане ”. Трудно е, откакто са те наричали наслойка, пачавра, изменник. ”
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР