Възраждане не вижда подходящ човек за служебен министър-председател сред възможностите,

...
Възраждане не вижда подходящ човек за служебен министър-председател сред възможностите,
Коментари Харесай

"Възраждане" не вижда подходящ човек за служебен премиер сред възможностите, от които президентът може да избира, каза Костадин Костадинов

" Възраждане " не вижда подобаващ човек за длъжностен министър-председател измежду опциите, от които президентът Румен Радев може да избира. Това изясни пред публицисти в Народното събрание ръководителят на партията Костадин Костадинов.

" Не виждаме подобен ", отговори Костадинов на въпрос кой е подобаващ. Съгласно член 99 от Конституцията, откакто не е реализирано единодушие за държавно управление, президентът след съвещания с парламентарните групи и по предложение на претендента за длъжностен министър-председател, назначава служебно държавно управление и насрочва нови избори в двумесечен период. След измененията в Конституцията за длъжностен министър-председател президентът може да избира всред ръководителя на Народното събрание, шефа или подуправител на Българската национална банка (БНБ), ръководителя или заместник-председател на Сметната палата и омбудсмана или негов заместител.

Според Костадинов датата на предварителните парламентарни избори би трябвало да бъде колкото е допустимо по-късно, " тъй като рискуваме да вършим акция по време на първия образователен ден ". На въпрос каква е оценката на " Възраждане " за настоящия длъжностен министър председател Димитър Главчев, Костадинов напомни, че от партията към този момент желаеха оставката на Главчев и на служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов поради неспособността им да се оправят съответно с пожарите в страната.

Имали сме срещи, които бяха свързани с поддръжката на третия мандат за сформиране на държавно управление, отговори Костадинов на въпрос взели участие ли са в диалози за събаряне на Рая Назарян от ГЕРБ от поста ръководител на Народното събрание. Нашата позиция беше ясна - държавно управление с третия мандат в този парламент няма по какъв начин да подкрепим, тъй като имаме разминавания с другите политически сили, които биха подкрепили третия мандат, разяснява Костадинов.

Създадохме нова европейска процедура, която дефинира що е то нетрадиционна полова ориентировка, сподели депутатът по отношение на признатите по-рано през днешния ден промени в Закона за предучилищното и учебното обучение, импортирани от парламентарната група на „ Възраждане ". Със основаването на европейска процедура и прокарването на законопроекта даваме опция на други политически организации в Европейския съюз да работят по български образец. Нещо, което не се е случвало кой знае какъв брой доста. България даде позитивен образец, който може доста скоро да бъде последван и в други страни, тъй като на тях им споделяха, че това няма по какъв начин да стане, сподели още Костадинов.

Източник:
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР