Възраждане излезе с декларация в парламента, в която настоя ДАНС

...
Възраждане излезе с декларация в парламента, в която настоя ДАНС
Коментари Харесай

Възраждане: ДАНС и ДАР да разследват кой предаде Костадинов на украинските служби

" Възраждане " излезе с декларация в Народното събрание, в която настоя ДАНС и Разузнаването да проверяват кой е предал водача им Костадин Костадинов на украинските спецслужби.

Преди два дни, след завръщането си от украинския град Болград, водачът на партия " Възраждане " и депутат Костадин Костадинов разгласи, че Украйна му е поставила черен щемпел и му е забранила да влиза в страната в идващите 10 години.

" Възраждане с огромно безпокойствие регистрира обстоятелството, че българското държавно управление мълчи за арестуването на ръководителя на партията на 4 март. Задържан от военни елементи, против него е ориентирано оръжие, като му е обяснено, че е ръководител на проруска партия и тази информация е получена от българските служби ", съобщи Елена Гунчева от парламентарната естрада. Тя акцентира, че " във военната конюнктура там " е било допустимо Костадинов даже да бъде погубен.

Повод за реакцията на " Възраждане " стана и вчерашната декларация на " ръководещата канадска секта ", по думите на Гунчева, че водачът на " Възраждане " може " да е опасност за националната сигурност ".

От " Продължаваме Промяната " желаеха информация от службите за какво български народен представител е с черен щемпел и има ли опасности за националната сигурност. " Ако в Народното събрание има хора, които прокарват ползи на непозната страна, то считаме, че това е същинска опасност за България, съобщи депутатът от Политическа партия Росен Костурков в сряда.

" Да, опасност е, само че не за националната сигурност, а за националните предатели ", отговори през днешния ден депутатката от " Възраждане ".

Гунчева изрази отвращение, че нашите служби могат " самоволно могат да дават сходна информация, която може да стане причина за гибелта на български депутат ".

Възраждане упорства способените български служби, ДАНС, ДАР да проверяват случая и да дават данни кой, къде по кое време и по какъв начин е дал сходна подправена информация, съобщи Гунчева.

" Никоя страна не предава своите, в случай че не е страна колония ", добави тя. Партията упорства да бъдат разследвани членовете на Министерски съвет за контактите и връзките си с непознати посолства и кой по кое време и за какво от членовете на Министерски съвет са ходили в американското, съветското, турското или което и да било друго посолство. И дали не са предавали държавни секрети там.

Също по този начин от групировката желаеха нашите служби да проверяват дали непознати посланици са оказвали влияние върху външната ни политика, както и за назначения в нашите спецслужби. Управляващата коалиция да бъде разследвана за връзките им с непознати Неправителствени организации и Америка за България, прикани още Елена Гунчева.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР