Възраждане искат промени в Изборния кодекс. Това стана в пленарна

...
Възраждане искат промени в Изборния кодекс. Това стана в пленарна
Коментари Харесай

В НС открехнаха вратата за промени в Изборния кодекс

Възраждане желаят промени в Изборния кодекс. Това стана в пленарна зала с показване на промени в изборните правила.

От партията са срещу подаване на онлайн заявление за откриване на секции в чужбина, както станало и на последните избори - от един IP адрес. Цвета Рангелова желае от един IP адрес да се подава единствено едно заявление и от България да не може да се подава такова за избор в чужбина.

Партията желае всички обединения да имат свои представители в ЦИК . Възраждане желае видеонаблюдение на изборния ден. Божидар Божанов от ПП/ДБ се разгласи против ограничение на регистрацията с IP адреси. Не ви имаме вяра, репликира го Иван Ченчев от Българска социалистическа партия. Не сте демократи, с тези думи Цончо Ганев се обърна към болшинството.

Радомир Чолаков от ГЕРБ желае 4 седмици сред първо и второ четене , тъй като на сърце му била тематиката за изборните описи. Той е пресметнал, че тъкмо преди Коледа ще се организира необятна социална полемика за изборните правила.

Вече няколко пъти сме предложили дълъг, обширен диалог, включи се и Костадин Костадинов. Той заподозря, че болшинството не желае " Възраждане " да има собствен представител в ЦИК. Води се война против изборната интензивност, счита още той. Проектът на Възраждане не мина.
 Конституционалисти: Нужни са промени в Изборния кодекс в този момент
Конституционалисти: Нужни са промени в Изборния кодекс в този момент

Нужен е съответен диалог за доверието в изборния процес
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР