Възраждане иска прекратяване на сътрудничеството със САЩ в областта на

...
Възраждане иска прекратяване на сътрудничеството със САЩ в областта на
Коментари Харесай

Американските бази остават у нас

" Възраждане " желае преустановяване на съдействието със Съединени американски щати в региона на защитата. Николай Дренчев разгласи от трибуната на Народното събрание, че страната ни не би трябвало да позволява непознати войски на наша територия. Тези бази не са НАТО-вски, това са частни американски бази, изясни той. Освен това базите не са за взаимно прилагане, съгласно него. Затова и партията на Костадин Костадинов вкара точката а дневния ред на Народното събрание.

Тези бази не са безвъзмездни, безвъзмезден обяд няма, посочи Дренчев. Някой някъде някому заплаща, уверен е националният представител. Парите от базите, съгласно него, отивали за сътрудници на въздействие. Не знаем какво въоръжение има в тези бази, обезпокоен е Николай Дренчев.

Според съпартиеца му Ангел Георгиев единствено " Възраждане " пазели националния суверенитет. Той нападна политическите марионетки, които желали американски бази у нас. Партията не поддържа непознати бази на наша територия, без значение на коя страна са. Страната ни е завладяна и ни е турен ярем, акцентира депутатът. Свободата ни е най-ценното, което имаме, показа Георгиев.

Хвърлихте ме в когнитивен дисонанс, сподели националният представител Георг Георгиев от ГЕРБ. Ние сме равносилен сътрудник на НАТО, разяснява той. Трябва да си даваме какъв е нашият капацитет да бъдем военна мощ, счита и Тома Биков. Всяко нещо има цена, добави той. Няма обич в тази работа в интернационалните връзки, изясни националният представител.

Борислав Гуцанов от Българска социалистическа партия изиска в зала да пристигна министърът на защитата и да изясни за базите. Председателят на Народното събрание Росен Желязков изясни, че във външна комисия, където е прегледана тематиката, е взел участие служебният боен министър.

Христо Гаджев пък изпрати " Възраждане " да спят, пожелавайки им " Лека нощ ", те пък му дадоха отговор с " Добро утро ".

Ще бъде национално изменничество, в случай че прекратим контракта за базите тъкмо в този миг, предизвести и някогашният външен министър Екатерина Захариева.

Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия предложи вместо да се приключи контракта за базите, да се изготви разбор на резултатите от досегашната им активност.

В последна сметка гласуването реши - базите остават у нас.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР