“Възраждане иска да информация каква е позицията на България за

...
“Възраждане иска да информация каква е позицията на България за
Коментари Харесай

Цончо Ганев, “Възраждане”: Обещали сме на Украйна боеприпаси, ракети, както и над 40 танка. Затова ли Радев отказа за срещата на НАТО

“Възраждане ” желае да информация каква е позицията на България за Срещата на върха на НАТО

Според документи на украинската страна, България ще им подари над 40 танка, ракети и доста военна техника

„ НАТО е всичко друго, само че не и защитителен съюз. Ние постоянно сме били на позиция, че страната ни няма място в какъвто и да е боен блок, постоянно сме считали, че България не би трябвало да е част от НАТО, само че с цел да сме оптимално демократични, нашата позиция е, че българският народ би трябвало да се произнесе и би трябвало да има референдум дали да сме член на НАТО или не. “, сподели от трибуната на Народното събрание заместник-председателят на „ Възраждане “ Цончо Ганев в декларация прочетена от  парламентарната група.

Според него, Съединените американски щати може и да организират мироопазващи военни интервенции, да вземем за пример в Сирия, Ирак, Афганистан и в ред други страни, само че по напълно консервативни данни през последните 70 години жертвите в техни мироопазващи военни интервенции са повече от 40 милиона души.

„ Ако вземем за образец специфичната военна интервенция, ще забележим, че от една страна е Русия, от друга - Украйна, която разчита на издръжката и поддръжката на НАТО, от което България също е част. За да е цялостна подигравката, още когато стартира тази специфична военна интервенция, тогавашното държавно управление на Кирил Петков, Атанасов, Христо Иванов. Слави Трифонов и Корнелия Нинова, стартира да продава оръжия през медиатори до украинската граница. Стигнахме до такава степен, че идващите наши държавни управления към този момент подаряваха оръжие, в това число и служебните държавни управления на Радев, които опразниха част от складовете ни с военна техника. “, разяснява още Ганев.
 
Според публична информация, която излиза, е видно, че към днешна дата този боен спор върви към развръзка и това към този момент не се крие даже от страните членки на НАТО, а украинската страна губи от ден на ден територии.
 
„ След вчерашните изказвания на Зеленски излиза наяве, че войната би трябвало да се приключи и да се направи това, което желаят съветските ползи в целия този многопластов проблем. Притеснителното е, че България е част от него. Повече от 4 години във Варна има команден център на НАТО и България към този момент е изправена пред угрозата да бъде атакувана, в случай че спорът се разрасне. “, добави Ганев.

Той напомни, че след няколко дни следва Среща на върха на НАТО в Съединени американски щати, на която Президентът няма да участва.

„ Видяхме публични документи на украинската страна, в които написа, че нашата страна е поела отговорност за изпращането и подаряването на военна техника, на снаряжение, на муниции, на ракетите ни, както и над 40 танка. Каква е заплахата пред страната ни, че чак Президентът не желае да отиде на Срещата на върха? Това е нещото, на което би трябвало да отговори евроатлантическото държавно управление, тъй като касае нашата национална сигурност и в случай че пари се печелят, бюджет и доходи се изравняват и се възвръщат, от войната няма връщане обратно. Защото цар Борис Трети е споделил „ по-добре да ядем черен самун, в сравнение с майките и дамите ни да носят черни забрадки. “, сподели в умозаключение Цончо Ганев.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР