Възраждане има единствена цел и тя е България да бъде

...
Възраждане има единствена цел и тя е България да бъде
Коментари Харесай

Цвета Рангелова: Възраждане ще подкрепят всяко смислено предложение за конституционна реформа

" Възраждане " има единствена цел и тя е България да бъде свободна, самостоятелна и просперираща и това ще се случи единствено при ръководство на нашата партия, съобщи в студиото на " Панорама " Цвета Рангелова от " Възраждане ".

" Възраждане " е съпротива, тъй като партията не взе участие в ръководството.

" В никакъв случай обаче не сме съпротива напук. Всички положителни решения, без значение от коя парламентарна група идват, ние сме ги подкрепяли и в това е повода медиите постоянно да ни пришиват като патерица на една или друга партия ", акцентира Рангелова.

По отношение предлагането на " Възраждане " следствието да стане още веднъж независимо, което беше подкрепено в Народното събрание, и наложеното по-късно от президента несъгласие, тя изясни, че следва процедурата законопроектът да се върне още веднъж в Народното събрание и да бъде импортиран за ново разглеждане и националните избраници да решат каква ще е ориста на това предложение.

Рангелова уточни, че най-естественото място на следствието е да бъде отвън шапката на прокуратурата, " както е било до 2009 година, преди да бъде подчинено на прокуратурата за осъществяване на поръчки ".

Тя съобщи, че в случай че ПГ бъде поканена за диалози, свързани с конституционна промяна, ще вземат участие и ще поддържат всяко свястно предложение.

Цвета Рангелова изрази мнението си по отношение на информациите, свързани със прекъсване на прожекция на кино лентата " Близо " в границите на " София Прайд Филм Фест ".

" Това, което се случи и пред кино " Одеон ", и пред киното в Пловдив беше един митинг, проведен главно от цивилен сдружения - в огромната си част наставнически организации, които се възмутиха от програмата по кината - част от " София Прайд ". Това е прожектиране на филми с искрено педофилско и хомосексуално наличие и ние никога няма да допуснем развращаването на децата на България. "

Тя изрази удивление за какво митингите на " Възраждане " се квалифицират като нападателни прояви, а митингите на така наречен демократична общественост са митинги, изразяващи конституционното право на някого да стачкува. По думите ѝ този дисбаланс настройва излишно обществото и го разделя.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР