Възраждане“ дава Манол Пейков на прокуратурата за финансови злоупотреби. Сигнал

...
Възраждане“ дава Манол Пейков на прокуратурата за финансови злоупотреби. Сигнал
Коментари Харесай

„Възраждане“ иска прокуратурата да разследва Манол Пейков за злоупотреба с 200 000 лв., дарени за закупуване на родната къща на Димитър Талев

„ Възраждане “ дава Манол Пейков на прокуратурата за финансови злоупотреби. Сигнал е подаден до Районна прокуратура – Пловдив, а мотивът е родната къща на Димитър Талев.

През 2023 година народен представител от ПП-ДБ започва акция по закупуването на къщата на бележития български публицист Димитър Талев, която се намира в Прилеп, Северна Македония.

В обществената мрежа фейсбук той разгласява пост, в който беше упомената банкова сметка за набиране на средства. Постът за малко събра поддръжка от 5000 души и има над 4000 споделяния. Много от хората споделят своя фамилна история, обвързвана с Македония, или оферират да оказват помощ освен с финансови средства, само че и с професионалната си подготовка, отблязват от партията в известие до медиите. За извънредно къс интервал от време по сметката на Манол Пейков, която е персонална негова сметка, постъпват средства от дарения в размер на над 200 000 лева

Повече от година Манол Пейков не подхваща никакви дейности по закупуването на парцела, нито дава пояснение по какъв начин и дали са разходвани дарените средства. На 24 май 2024 година част от къщата на писателя Димитър Талев в Прилеп е съборена и изцяло разрушена по данни на Виктор Стоянов от фондация „ Македония “ с коментар: „ Докато чакаме да се купи къщата на Талев в Прилеп, АНБ (Агенцията за национална сигурност) към този момент я събори. Справедливост не чакайте “, означават от „ Възраждане “. И пишат още: „ Самият Пейков е упрекван от излъганите родственици на Димитър Талев, че е злоупотребил с парите за къщата на починалия публицист и че няма планове да я купува или преднамерено бави договорката. Още през есента на 2023 година наследниците на Димитър Талев са организирали митинг пред Министерството на културата поради бездействието на страната по проблема с родната къща на писателя в Прилеп. Тогава са попитали за пръв път Манол Пейков какво се случва с парите, събрани още през април м.г. през фондацията му от дарения от българи, в размер на над 200 000 лева “.

От „ Възраждане “ упорстват да бъде осъществена инспекция, дали има състав на закононарушението машинация и по какъв начин е разходвана сумата от над 200 000 лева, защото Манол Пейков и от юридическа, и от морална позиция продължава безпричинно да бездейства. При питане от страна на медии е имало случай, в който той, изтъквам MEDIAMALL.: „ безусловно избухна в нервност и стартира да крещи на екипа “, означават в умозаключение от партията на Костадин Костадинов.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР