Възраждане даде брифинг във връзка със събитията от днешния парламентарен

...
Възраждане даде брифинг във връзка със събитията от днешния парламентарен
Коментари Харесай

Костадинов: Българските граждани виждат едни зле прикрити бандити, които всеки ден изнасилват българската Конституция

" Възраждане " даде брифинг във връзка със събитията от днешния парламентарен ден, а ръководителят на политическата организация разяснява всички горещи тематики от миналите дни.

" Днес Конституционният съд беше, на процедура, осквернен. Имаше една-единствена останала институция в страната, която подсигурява конституционния ред в Републиката. И това беше Конституционният съд. С решението, което беше взето и което ние от " Възраждане " ясно и изрично посочихме, че опонира на решение на Конституционния съд от този вторник, на процедура се плюе в лицето на българската Конституция. Избират се хора, чиято цел е да узаконяват към този момент осъществени закононарушения в Народното събрание. Точно заради тази причина ние не подкрепихме кандидатурите, които бяха ярки политически фигури, тъй като считаме, че са извънредно политизирани и доста противоречиви във връзка с техните професионални качества и умения. ", съобщи на брифинг от Народното събрание Костадин Костадинов.

Той добави, че за " Възраждане " оттук насетне стават извънредно проблематични бъдещите гласувания на Конституционния съд и метода на тяхното образуване - дали то ще бъде на база на персоналните убеждения на бъдещите конституционни съдии, на база на познанията им върху юридическата материя, или на база на телефонния им справочник и кой им звъни от него. Председателят на " Възраждане " уточни, че ще нападат взетото в Народното събрание решение, само че и че Правилникът и Конституцията не значат нищо за лицата от ръководещата сглобка, които ги погазват всеки ден и които усещат, че могат да вършат каквото си желаят, до момента в който за опозицията остава алтернативата да се обръща към Конституционния съд, който след днешното съвещание, е злепоставен.

" Вече с цялостно съображение ще се съмняваме в законосъобразността на Конституционния съд, както и в неговата безпристрастност. От през днешния ден нататък в него влизат фигури, които ще слагат преди всичко не силата на правото, а правото на силата на ръководещия сега. Това държавно управление, което ни ръководи, то е краткотрайно, само че тези хора, които влизат в Конституционния съд, ще бъдат там години наред. Тяхното държание разрушава основите на българската държавност. Това е повода, заради която голямата част от българските жители не желаят да вървят да гласоподават и не виждат смисъл, тъй като виждат по какъв начин едни зле прикрити бандити изнасилват всеки ден българската Конституция и българските закони. ", съобщи Костадинов.

На журналистически въпрос какво е провокирало борбата с Делян Пеевски, Костадинов отговори, че националният представител от Движение за права и свободи си е разрешил да крещи на различен депутат от Има Такъв Народ обидни думи и квалификации и той е реагирал закономерно, до момента в който ръководителят на Народното събрание си е замълчал и не го е санкционирал.

" Един депутат си разрешава извънредно противен език към различен и това мина около ушите на ръководителя на Народното събрание. Естествено, че трябваше да го защитим. Но най-страшното е мълчанието на всички останали. Толкова ли е рисков Пеевски, толкоз ли всички ги е боязън от него, че единствено ние от " Възраждане " можем да кажем това, което виждаме - един самозабравил се, безочлив човечец. ", разяснява тематиката Костадинов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР