Възпоменателна церемония по случай 151 години от гибелта на един

...
Възпоменателна церемония по случай 151 години от гибелта на един
Коментари Харесай

ГЕРБ-Сливен се включи във възпоменателна церемония по случай 151 години от гибелта на Левски

Възпоменателна гала по случай 151 години от гибелта на един от най-великите синове на България – Васил Иванов Кунчев – Левски се организира на едноименния площад в Сливен.
Общински съветници от ГЕРБ Сливен, представители на общинското управление и младежката организация сервираха цветя и се преклониха пред живота и делото на Апостола. В общоградската възпоменателна гала се включиха кметът на Сливен Стефан Радев, ръководителят на Общински съвет Димитър Митев, шефове и шефове на държавни и районни институции, възпитаници, доста поданици и посетители на града. Цветя бяха поднесени и от името на народните представители от ГЕРБ Десислава Танева и Мария Белова.
В приветственото си слово кметът съобщи, че не инцидентно в нашата национална памет Левски е на най-високия фундамент. „ Удивително е по какъв начин в средата на 19-ти век, този млад мъж, той си отива единствено на 36 години, формулира национални цели и идеали за демократично ръководство, за верска и етническа толерантност, за тъждество пред закона, за взаимност. Това са идеали, които през днешния ден назоваваме европейски полезности. Не инцидентно в нашата национална памет Левски е на най-високия фундамент. И през днешния ден той е източник на национална горделивост и самочувствие на всички българи. И през днешния ден имаме потребност от него, с цел да избираме правилните пътища, даже когато са сложни и трънливи. И да помним един от неговите завещания, че за свободата и демокрацията „ Работа би трябвало, работа “. Поклон пред святото име на Апостола! “, сподели Стефан Радев.
Отбелязването на 151 години от гибелта на Васил Левски стартира през вчерашния ден с поднасяне на цветя пред паметните плочи на сподвижниците на Левски – Георги Икономов, Сава Райнов, Нено Господинов – Брадата и паметника на Таньо челник, панихида и многолюдно факелно шествие. Под маршовете на Военния духов оркестър над 200 гимназисти от учебните заведения в града минаха с факли по пешеходната зона и се насочиха към паметника на Васил Левски на едноименния площад. С тях бяха кметът Стефан Радев, заместниците му Пепа Чиликова и Стоян Марков, представители на Клуб „ Хаджи Димитър “ към Национално сдружение „ Традиция “, учители и жители. На площад „ Васил Левски “ възпитаници сервираха гирлянд на паметника на Дякона.
Проявите се провеждат от Община Сливен, в партньорство със Сливенска митрополия, Център за подготовка на експерти и учебните заведения в Сливен.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР