Възпитаниците на центрове за настаняване от семеен тип в Дрен

...
Възпитаниците на центрове за настаняване от семеен тип в Дрен
Коментари Харесай

Творческа ваканция за деца в неравностойно положение

Възпитаниците на центрове за настаняване от фамилен вид в Дрен и Гоце Делчев една седмица имат опция да опознаят архитектурния резерват Ковачевица и да научат нови неща за Родопите, където е ситуирано селото. Инициативата е на Малтийския медал у нас.

Ориентиране измежду природата, конна езда, образование по оказване на първа помощ, търсене на богатство по карта са дребна част от заниманията, готови за децата по време на креативната почивка.
Богдан Паташев, първи секретар на Малтийския медал у нас: Много е забавно като атмосфера, като среда е доста уместно, тъй като е предпазено, няма никаква заплаха за децата да се движат свободно, да не са постоянно лимитирани с някакви правила. Въобще селото е отворено и дава цялостната независимост и опция да импровизираме и съгласно гениите на децата да им предложим занимания. Кирил Жуглев, кметски наместник на с. Ковачевица: Последния ден ние им даваме правото те нас да изхранват, даваме им кухнята и под контрол на учители, на нас, им споделяме - е, в този момент вие през днешния ден ще ни изхранвате нас и те с огромно наслаждение се пробват да създадат манджи.Ваня Вълчева, обществен служащ в ЦНСТ за деца и младежи с увреждания в Гоце Делчев: Нашите деца се усещат прелестно, обогатени прочувствено, те изследват, те се усещат значими, те правят нещо, което до момента не са правили и това им доставя голямо наслаждение и усъвършенства психоемоционалното им положение, което проличава извънредно в тяхното лъчение по-късно.
Специалната изненада за децата тази година е образование по изобразяване и направа на макети за куклен спектакъл, а в ролята на техен преподавател влезе художничката Алисия Санча.
Алисия Санча, художник: Аз съм работила като сценограф и татко ми е бил сценограф по тази причина такива модели аз от детинство съм ги гледала в къщи и постоянно съм обичала да играя с тях, по тази причина помислих, че може би и нашите деца тук ще им хареса и нека да ги запаля малко.
Всичко, което е впечатлило мощно децата по време на креативната почивка, ще бъде събрано и издадено в пътепис на български и британски език.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР