Възпитаниците на ППМГ Добри Чинтулов са оказали помощ на възрастна

...
Възпитаниците на ППМГ Добри Чинтулов са оказали помощ на възрастна
Коментари Харесай

Директорът на ОДМВР-Сливен награди петима гимназисти

Възпитаниците на ППМГ „ Добри Чинтулов ” са оказали помощ на стара жена в неволя

В постройката на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Сливен старши комисар Димитър Величков награди през днешния ден с благодарствени плакети Андрей Андреев, Виктор Иванов, Толга Назифов, Георги Господинов и Добромир Минков, които самоуверено и бързо реагирали, с цел да предотвратят закононарушение.

В края на предходната седмица петимата без съмнение тръгнали след причинител на обир и съумели на оказват помощ на 68-годишнна жена.

Постъпката ви е образец за младежите, сподели шефът на Областната дирекция по време на церемонията. Той изясни, че с помощта на тяхното подпомагане и положителната работа на криминалистите на РУ-Сливен причинителят е арестуван.

„ Благодаря на тези смели момчета, които не се поколебаха да реагират и да оказват помощ на човек в неволя. Чест е за техните родители, че са отгледали почтени хора, образец за подражателство ”, съобщи още старши комисар Величков.

Припомняме, че криминалисти от РУ-Сливен задържаха причинител на обир, нападнал жена в центъра на града на 20 януари. Той я събаря на земята, лишава дамската й чанта, само че я хвърля, тъй като е последван от възпитаници от ППМГ „ Добри Чинтулов “ в града, станали неволни очевидци на случилото се, и бяга в незнайна посока. След обява в обществените мрежи, полицията в Сливен се самосезира и стартира следствие по случая, в което младежите оказват цялостно подпомагане. В хода на подхванатите оперативно-издирвателни дейности, на 24 януари сутринта, криминалистите откриват и арестуват причинителя, на 21 години..
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР