Възпитаници на училище Д-р Петър Берон“ в Рединг създадоха Инстаграм

...
Възпитаници на училище Д-р Петър Берон“ в Рединг създадоха Инстаграм
Коментари Харесай

Възпитаници на училище „Д-р Петър Берон“ в Рединг създадоха Инстаграм профил на цар Симеон Велики

Възпитаници на учебно заведение „ Д-р Петър Берон “ в Рединг сътвориха Инстаграм профил на цар Симеон Първи. Те означиха местата, където владетелят е водил борби, останали в българската история, сътвориха събитие „ Християнски събор в Преслав “, а някои от изявленията събраха над 9 000 лайкове. Това се случи в час по история, отдаден на ръководството на Симеон Велики и на Златния век на българската страна, излиза наяве от обява във Facebook страницата на просветното средище.

„ Решихме да дадем една креативна задача на учениците - по какъв начин си показват профила на цар Симеон Първи, в случай че той имаше Инстаграм? Идеята бе да включат тази информация, която им е направила най-голямо усещане по време на урока. Те останаха 20 минути откакто завърши часа. Това е индикация, че урокът им е харесал. Ще има още известни исторически персони с Инстраграм профили “, оповестиха от учебното заведение в обществената мрежа.

Училище „ Д-р Петър Берон “ в Рединг, Англия, е включено в листата на българските неделни учебни заведения в чужбина на Министерството на образованието и науката на България и има право да издава законни удостоверения.

Обучението в просветителната институция се организира в присъствена, хибридна и отдалечена форма. Преподаваните предмети са български език и литература, история и цивилизации и география и стопанска система на България.

Извънкласните занимания включват кръжок за опознаване и опазване на българските обичаи, традиции и просвета, изобразително изкуство и разработване на произведения от бита на българите, национални песни и танци.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР