Възпитаници и настоящи студентивзехаучастие в разнообразни събитияв БлагоевградМега среща на

...
Възпитаници и настоящи студентивзехаучастие в разнообразни събитияв БлагоевградМега среща на
Коментари Харесай

Мега среща събра близо 200 възпитаници на Американския университет в България

Възпитаници и сегашни студенти взе ха присъединяване в разнородни събития в Благоевград

Мега среща на възпитаниците на Американския университет в България (АУБ), проведена взаимно с Асоциацията на възпитаниците на АУБ, събра на едно място близо 200 приключили студенти от първия до последния випуск на университета. Всички присъстващи имаха опция да вземат участие в разнородни събития, измежду които имаше разнообразни провокации.

По време на тридневния маратон се организира играта „ Предизвикателството на възпитаниците “, а измежду изненадите на богатата и извънредна стратегия се подредиха представления от студенти на АУБ, нетуръкинг събития и действия навън.

„ Приятно е да бъдем още веднъж измежду фамилията, в което ние създадохме наше семейство. Още повече, да забележим толкоз доста деца, родени с помощта на познанствата, построени в този университет. И, несъмнено, да се срещнем със остарели другари. Радваме се на развиването на кампуса, на присъединяване на студентите във от ден на ден събития и на напредъка на университета. “, споделиха Теди и Методи Амови, ученици на АУБ (випуски 2011 и 2010).

Настоящите студенти имаха опция да се срещнат с възпитаниците на особено събитие за реализиране на контакти, като президентът на АУБ и президентът на Асоциацията на възпитаниците на АУБ приветстваха участниците пред Студентски център „ Америка за България “.

„ Днес всички популярни випуски са се събрали дружно за един превъзходен дъждовен ден, с цел да споделят своите мемоари от студентския живот “, сподели Камелия Николова, четвъртокурсник в АУБ.

Асоциацията на възпитаниците на АУБ (ААА) е неповторима по същността си организация освен за България, само че и за Европа. ААА е учредена през 1999 година и провежда разнообразни начинания, измежду които месечни срещи в София и други Асоциацията работи взаимно с Центъра за професионална реализация на АУБ, като по този метод подкрепя процеса на търсене на работа след завършването.

Миналата година ААА взаимно с адиминстрацията на университета даде старт на AUBG Alumni Directory – първата обществена мрежа в страната, в която ученици на унивреситета могат да поддържат връзка между тях, да споделят кариерни препоръки и разгласи за работа. Друга самодейност на организацията е менторска стратегия, посредством която завършлите АУБ беседват с сегашни студенти и ги направляват с кариерни и просветителни препоръки и всякаква друга помощ, от която младежите се нуждаят. През 2019 година ААА сътвориха и AUBG Alumni Pledge – самодейност, която има за цел да събере 5 млн. щ.д. дарения за университета в границите на 10 одини.

Над 5 000 студенти от към 60държави са приключили Американския университет в България от основаването му през 1991 година до момента. Възпитаниците на АУБ заемат лидерски позиции във водещи интернационалните компании, в държавни управления и държавни администрации, и в значими неправителствени организации по света.

Друга част от приключилите университета са почнали сполучлив бизнес, а трети не престават образованието си в световноизвестни университети. Според формалния рейтинг на университетите в България приходите на приключилите АУБ са измежду най-високите в страната и е преди всичко по професионална реализация.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР