Вазовски машиностроителни заводи (ВМЗ) ЕАД - Сопот е пострадало от

...
Вазовски машиностроителни заводи (ВМЗ) ЕАД - Сопот е пострадало от
Коментари Харесай

ВМЗ спря работа заради наводненията, зам.-министърът на икономиката пътува към завода

" Вазовски машиностроителни фабрики " (ВМЗ) ЕАД - Сопот е потърпевшо от проливните дъждове от тази нощ, оповестиха от пресцентъра на Министерството на стопанската система и промишлеността

Има наводнени складови пространства и индустриални цехове. Електричеството на индустриалната част в Сопот е спряно , с цел да не се допусне повреда.

Служебният заместник-министър на стопанската система и промишлеността Ирина Щонова пътува към завода, с цел да се запознае на място със обстановката. Ако е належащо, ще бъде обезпечена логистична помощ от други предприятия в системата на Министерството, се показва в известието.

Силните проливни дъждове в района провокираха наводнения в община Карлово, където беше оповестено отчасти бедствено в селата Розино, Слатина, Столетово, Богдан, Каравелово. Скъсана е дига на река Стряма, евакуирали са седем индивида благодарение на противопожарната работа. В 11,40 часа нова приливна вълна заля улиците на Каравелово.

Аварийни групи се пробват да отпушат мост, блокиран от дървета, които река Стряма е влачила. Военни с техника се включват в помощ. Затруднено е придвижването по Подбалканския път. Дъждовете активизираха свлачища и стопираха придвижването на влаковете сред Христо Даново и Клисура.

Очаквайте детайлности.
 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР