Възобновяването на износа на зърно от Украйна през Черно море

...
Възобновяването на износа на зърно от Украйна през Черно море
Коментари Харесай

Цените на пшеницата и царевицата са под натиск след вдигането на морската блокада

Възобновяването на износа на зърно от Украйна през Черно море оказва напън върху цените на пшеницата, царевицата и рапицата. След първите понижения на цените в понеделник, във вторник (2 август) цените продължиха леко да се намаляват.

Септемврийският контракт за пшеница се търгуваше през вчерашния ден на 335 евро/т към обяд, това беше с 8 евро по-малко от цената на затваряне в петък вечерта. В Чикаго пшеницата падна с 2,5 %.

Цените на царевицата също са надолу от двете страни на Атлантическия океан през днешния ден. В средата на вчерашния ден рапицата се търгува на Matif под 650 евро/т, до момента в който на 29 юли цената на затваряне към момента беше 689,75 евро/т.

Вдигането на морската обсада на Украйна оказа мощно въздействие върху цените от началото на седмицата. Товарният транспортен съд „ Разони “, който напусна пристанището на Одеса, дойде в пролива Босфора с към 20 000 тона царевица от Украйна.

След инспекция в Истанбул корабът би трябвало да продължи пътуването си до Триполи в Ливан, където би трябвало да дойде през днешния ден. Според украинския президент Володимир Зеленски още 16 товарни кораба чакат в украинските пристанища да бъдат освободени.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР