Възобновяването на доставките от „Газпром няма да ни решат проблема

...
Възобновяването на доставките от „Газпром няма да ни решат проблема
Коментари Харесай

Иво Мирчев: Възобновяването на доставките от „Газпром“ няма да ни решат проблема

Възобновяването на доставките от „ Газпром " няма да ни решат казуса и синьото гориво няма да е по-евтино. Това сподели Ивайло Мирчев от „ Демократична България " в изявление за предаването „ Тази неделя " по бТВ.

Той уточни, че от 26 април, когато „ Газпром " едностранно спря доставките на газ за България, не е спирало газоподаването за бизнеса в нито един миг. „ Чирен " не е цялостен, колкото хранилищата в Германия да вземем за пример, само че е по-пълен, в сравнение с в същия миг в предходни години, акцентира Мирчев.

Според него „ Газпром " не е решение, тъй като сега Русия стопира доставките на страни с дълготрайни контракти, които заплащат в рубли.

Дали газовите доставки ще бъдат обезпечени и през идващите месеци зависи от служебното държавно управление, съобщи Мирчев.

„ Това беше повода ние да желаеме да има държавно управление умерено държавно управление, обикновено, с цел да може то да води договаряния с редица страни, тъй като би трябвало да си кажем почтено - сега, с цел да има България газ за зимата, би трябвало някой тук да може да си приказва с Ердоган да вземем за пример. Дългосрочните контракти не се вършат за месец, месец и половина на никое място по света ", разяснява Мирчев.

„ Да, България " има решение на Изпълнителния съвет за общо явяване на идните избори в коалиция и това ще бъде препоръчано на Националния съвет, съобщи депутатът от Демократична България.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР