Възобновяване на присъственото обучение и отпадане на зелените сертификати от

...
Възобновяване на присъственото обучение и отпадане на зелените сертификати от
Коментари Харесай

Студентите скочиха срещу ковид мерките

Възобновяване на присъственото образование и отпадане на зелените документи от март като изискване за достъп до висшите учебни заведения. Това желаеха в позиция до министрите на опазването на здравето и на образованието от Националното посланичество на студентските препоръки в България.

В мнението, изпратено до Асена Сербезова и Николай Денков, Студентските препоръки показват угриженост, че образованието на младежите в електронна среда продължава прекалено много време. Пред БНР ръководителят на Съветите Даниел Парушев разяснява: " Настояваме образователните занятия да бъдат обновени в най-кратък период. Вече две години сме в онлайн пространството и доста мъчно можем да продължим да се оправяме по този метод. На второ място сме поискали и настояваме от 1 март при понижаване на броят на случаите " зеленият документ " да отпадне. Очакванията са точно такива, че случаите ще бъдат понижени ".

В позицията на Студентските препоръки има още три претенции: " Да се даде опция на студенти, докторанти, курсанти и специализанти да вършат безвъзмездни антигенни проби, които да бъдат закупени от страна на страната. Настояваме страната да планува спомагателни средства в университетите за съоръжение на зали, интерактивни дъски, камери и звукоозвучаване за осъществяване на хибридна форма на образование. Настояваме всяко едно висше учебно заведение да разполага с пунктове за тестване с антигенен тест или PCR.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР