Възобновяемите енергийни източници, съхранението на енергия и опазването са трите

...
Възобновяемите енергийни източници, съхранението на енергия и опазването са трите
Коментари Харесай

Гърция планира да покрива 80% от енергийните си нужди от възобновяемите енергийни източници до 2030-а

Възобновяемите енергийни източници, съхранението на сила и опазването са трите стълба, на които би трябвало да се основава енергийното обмисляне на Гърция до 2030 година, написа в. Ekathimerini.

В южната ни съседка делът на възобновимите енергийни източници (ВЕИ) в производството на електрическа енергия, наред с водноелектрическата сила, е достигнал малко над 47% през първите 10 месеца на 2022-ра година, което значи, че пръв път е надхвърлил каузи на изкопаемите горива.

Изглежда Гърция има огромни проекти в това отношение. Ревизираният Национален проект за енергетика и климат на страната беше разискван от междуведомствена комисия в понеделник и съгласно източници планува доста увеличение на задачите, както за навлизането на възобновимите източници, по този начин и за съхранението и спестяването на сила.

Според източниците формалните позиции на управлението на Министерство на външните работи са: Инсталираната мощ на ВЕИ блоковете (фотоволтаични, наземни и офшорни вятърни, водноелектрически) да се усили до 28 гигавата при 19 GW, планувани в съществуващия проект. Системите за предпазване на сила, значими за сигурността на доставките и оптималното нахлуване на ВЕИ, се планува да доближат потенциал 8 GW.

80% от търсенето на електрическа енергия през 2030 година ще бъде обезпечено от ВЕИ. Целите за енергийна успеваемост са с подложен акцент върху постройките и превоза, а природният газ се резервира като преходно гориво до реализиране на цялостна декарбонизация.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР