Възобновяемите енергийни източници са под особен вид заплаха като част

...
Възобновяемите енергийни източници са под особен вид заплаха като част
Коментари Харесай

НАТО обучава съюзниците как да пазят енергийните източници от кибератаки

Възобновяемите енергийни източници са под необикновен тип опасност като част от ескалираща хибридна война. Някои от технологиите са относително нови и това ги прави по-уязвими. А тази сила е взета на прицел, защото дава опция за еволюционен отвод от съветските изкопаеми горива. Jonkoping Energi в Швеция обезпечава 40% от силата за 186 000 души в района – в това число от водата, вятъра и слънцето.

А учението на НАТО Nordic Pine ( " Северен бор " ) дава скъпи познания на участващите страни да предотвратят хакерски и други хибридни офанзиви.
Нападателят е все по-усъвършенстван. Преди няколко години хората можеха да кажат: ние сме дребни, няма да ни ударят през днешния ден. Системата, ботовете – те могат да обиден всеки. Ако оставите системата си отворена без каквато и да е защитна стена, ще ви ударят за секунди.
Андерс Алгрен – специалист по сигурността

Кибератаките с потребление на рансъмуер и дезинформация – както от държавни, по този начин и от недържавни групи, са все по-често срещани като средство за удар по врага без директно принуждение на бойното поле.

Кибератаките в Украйна през 2015 г и на други места бяха главен сигнал за пробуждане в бранша на възобновимата сила. НАТО и съдружниците се концентрират върху опасността от хибридна война и нейното влияние върху обществото.
Рансъмуеър е бизнес. Другото е зависимостта от електроенертията, на всички места. Не можем без нея. Така че в този случай можете да нарушите действието на обществото, като саботирате електрическата система. И хората ще се уплашат, ще се запитат: „ Какво се случва? Кога ще ни пуснат тока? “ Това е доста добър метод да създадете безпорядък.
Андерс Алгрен – специалист по сигурността

Учението на НАТО е ориентирано към обществения и частния бранш. Заключението е, че предизвикването на хакерските атаки се посреща най-добре с предварителна защита и подготовка.

Ключът към това е връзката сред държавните управления, военните командвания, частния бранш и необятната общност.

За Euronews – Шона Мъри 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР