Възобновеният Международен пленер по живопис бе закрит официално снощи в

...
Възобновеният Международен пленер по живопис бе закрит официално снощи в
Коментари Харесай

Международния пленер по живопис започна в Пловдив

Възобновеният Международен пленер по живопис бе закрит публично нощес в Стария град. Събитието е част от артистичната стратегия на Общинска фондация "Пловдив 2019 " и се реализира с поддръжката на общината.

В двора на къща " Нишанян " 10 създатели демонстрираха повече от 30 произведения, въодушевени от Пловдив, дружно с Дружеството на пловдивските художници и ученици на Училището по театрални фрагменти. Кметът Иван Тотев и новият член на Управителния съвет на "Пловдив 2019 " Матей Матеев поздравиха участниците в пленера в къща " Нишанян " - новият дом на Пловдивските художници за идната година и половина.

Свои произведения демонстрираха българските създатели Васил Стоев, Деляна Димитрова, Илияна Манукова, Иван Чакъров, Николай Томанов, художници от Македония, Словения, Германия и Унгария.

" Това е едно възобновление на емблемата на Пловдив - Международният пленер по живопис, по време на който участниците обмениха нови хрумвания, техники и размишления, сътвориха се прелестни другарства ", съобщи Снежана Фунраджиев - ръководител на Дружеството на пловдивските художници.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР