Възобновени са протестите на столичния булевард Сливница, където в началото

...
Възобновени са протестите на столичния булевард Сливница, където в началото
Коментари Харесай

Възобновиха протестите на Сливница с искане за повече безопасност на пътя

Възобновени са митингите на столичния бул. " Сливница ", където при започване на май 18-годишен водач блъсна и умъртви на пешеходна пътека двама младежи - Ани и Явор. Недоволните хора ще блокират и бул. " Константин Величков ", където ще се уважава паметта на жертвите на автомобилни произшествия в цялата страна.
" Статистиката за последните 2 седмици е 30 жертви, в това число и деца, блъснати на пешеходни пътеки. Това е  другият мотив, с цел да да обновим митинга. Това е доста значима тематика и тя касае всички нас като жители. Искаме да спрем тези убийства. Но до момента в който институциите не стартират да работят редом, не се вземат крути ограничения, няма смяна в Наказателно-процесуален кодекс за строги санкции на водачите това по какъв начин да се случи ", разясняват уредниците на митингите.
Междувременно от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че за миналото денонощие има 24 тежки пътни катастрофи в страната. При случаите няма починали. Ранени са 29 души. В София тежките произшествия са три, а леките - 29. Ранени са трима души.
От началото на месеца в страната са регистрирани 397 тежки катастрофи, починалите на пътя са 33-ма, ранените 538. От началото на 2023 година тежките произшествия са 3399 с 257 жертви и 4514 ранени.
ДУМА напомня, че по гледище на Българска социалистическа партия Народното събрание гласоподава в средата на май промени в Наказателно-процесуален кодекс. Те гласят, че от 15 до 20 години затвор грозят водачите, които убият човек и са дрогирани или с над 2 промила алкохол в кръвта. Отпада налагането на условна присъда на лидер, предизвикал гибел на пътя.>
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР