Възникналият през вчерашния ден в землището на гр. Твърдица, ТП

...
Възникналият през вчерашния ден в землището на гр. Твърдица, ТП
Коментари Харесай

Локализиран е пожарът в Държавно горско стопанство - Твърдица

Възникналият през вчерашния ден в землището на гр. Твърдица, Търговско предприятие „ Държавно горско стопанство “ е локализиран. Опожарени са над 550 дка горски територии, най-вече общинска благосъстоятелност. Действията по цялостното му потушаване не престават и сега, оповестиха от организацията по горите.

На място са към 50 чиновници от териториални поделения на Югоизточно държавно дружество гр. Сливен – държавни горски стопанства: Казанлък, Гурково, Котел, Сливен, Твърдица, Нова Загора, на Регионална дирекция по горите Сливен, Община Твърдица, чиновници на структурите на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ и Министерство на защитата. Поради мощно пресечения терен в местността са построени просеки на огромни дистанции от огъня. В гасителните дейности се включиха хеликоптер, както и друга тежка техника. Към сегашния миг няма заплаха за обитаемоте места.

От началото на годината до 27.07.2021 година в горските територии на страната са регистрирани 115 пожара, опожарили 3323 дка. 153 дка от тях са засегнатите площи от върхови пожари.
 Цяла нощ гасиха пожара в Твърдица Цяла нощ гасиха пожара в Твърдица
Гасенето на огромния пожар в борова гора в региона на община Твърдица продължи през цялата нощ, съобщи кореспондент на БГНЕС. През нощта са...

Причините за възникването на 99% от горските пожари, касаят човешка небрежности и/или човешко деяние или безучастие.

Намираме се в дейния интервал на пожароопасния сезон за горските територии у нас. През идващите дни предстоящите среднодневни температури са високи и рискът от пораждане на пожари в горите е извънредно висок. Изпълнителна организация по горите моли жителите, пребиваващи в и наоколо до горските територии да бъдат изключително бдителни и да съблюдават всички противопожарни ограничения.

От организацията припомнят също по този начин, че през този интервал е неразрешено паленето на огън и осъществяването на огневи работи на разстояние по-малко от 100 м. от границите на горските територии.

Лице забелязало пожар неотложно следва да подаде сигнал на телефон 112.

Още от КРИМИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР