Възникна конфликт между съдебна и законодателна власт в лицето на

...
Възникна конфликт между съдебна и законодателна власт в лицето на
Коментари Харесай

Антон Станков: Промените в НПК и механизма за разследване на гл. прокурор са спорни и приети бързо

Възникна спор сред правосъдна и законодателна власт в лицето на прокуратурата. Възможно е да има преразпределяне на въздействието, счита той.

 

Според него понижаване на нужните гласове за премахване на основния прокурор от 17 на 13 опонира на метода на назначение на тримата огромни в правосъдната власт.

 

Станков уточни, че има две претенции за премахване на Иван Гешев. Може да бъдат обединени и прегледани в една процедура. Едно закъснение за обявяване на механизма е разбираемо. Гешев сигурно ще нападна механизма в Конституционен съд, добави той.

При изминал мандат, Висш съдебен съвет губи подготвеност. Това, че не ти търсят заместител не те прави способен. Това може да докара до блокаж, акцентира Станков.

 

По думите му сега президента е в неуместна обстановка. От една страна този законопроект e на негов министър. От друга страна това са значими закони. Може би за това Радев е изчаквал. Той взима страна, без значение дали обнародва указа бързо или постепенно.

 

Бившият правосъден министър разяснява и влизането на Бойко Бориосв в Народно събрание. Той дълго време не желаеше да е народен представител. Влизането на Борисов в Народното събрание беше индикация, че тези неща, които се случват сега, можеше да се чакат, разясни Станков,

 

Това, че е основан механизъм за наказателна отговорност за основния прокурор не е правосъдна промяна, безапелационен бе Антон Станков. Парламентът сега е раздробен и единственото нещо, което го сплотява е страха, добави той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР