Възнагражденията на настоящите и пенсионираните държавни служители в Турция ще

...
Възнагражденията на настоящите и пенсионираните държавни служители в Турция ще
Коментари Харесай

Ердоган увеличи възнагражденията на държавните служители в Турция

Възнагражденията на актуалните и пенсионираните държавни чиновници в Турция ще бъдат увеличени с до 25 %, заяви през днешния ден турският президент Реджеп Тайип Ердоган, представен от турските медии.

Ердоган заяви новината на демонстрация в Анкара, откакто по-рано през днешния ден бяха оповестени публични данни, съгласно които годишната инфлация в страната през декември се е намалила до към 64 %.

По думите на президента инфлацията , която през октомври доближи 24-годишен най-много, ще продължи да се намалява и през 2023 година

" Днес започнахме деня с признаци за спад на инфлацията, за който приказваме отдавна. Приключихме 2022 година с инфлация под средносрочната цел. Фактът, че инфлацията при индустриалните цени е негативна през декември, демонстрира, че и в тази област се следи бързо възобновяване. Надявам се, че дружно ще се убедим, че наклонността за понижаване на инфлацията ще продължи ", сподели Ердоган, представен от турската частна телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

Президентът означи, че предходната година държавното управление е нараснало заплатите на държавните чиновници с 87 %.
Ердоган уточни още, че въз основата на регистрираното през 2022 година ниво на инфлацията заплатите на държавните чиновници би следвало да бъдат увеличени с 16,48 %, а на пенсионерите с 14 на 100.

" Бих желал да оповестя положителната вест, че ще използван 25-процентно нарастване на заплатите на държавните чиновници, пенсионерите от държавния бранш и всички останали пенсионери ", сподели той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР