Възнаграждението от над 4 бона задължително да бъде чисто -

...
Възнаграждението от над 4 бона задължително да бъде чисто -
Коментари Харесай

4300 лв. стартова заплата искат младите българи, сочи проучване

Възнаграждението от над 4 бона наложително да бъде чисто - след налози и удръжки, прецизираха създателите на изследването 
80% от младите българи във възрастовия диапазон 18-35 години показват като мечтано заплащане стартова заплата от 4300 лева Сумата да бъде чиста, след налози и удръжки. 

Това сочи изследване на организация за онлайн маркетингови изследвания JTN и Bulgaria Wants You.

Националното представително изследване е осъществено през май тази година и има за цел да покаже какви са трендовете в настройките на младите във връзка с бъдещето им в персонален и професионален проект.

Над 80% от интервюираните са показали, че чакат работодателите и страната да се схванат за работещи способи за реализиране на съответно възнаграждение.

" Те знаят какво чакат от работодателите си и ценят труда си – месечна заплата от 1200 лева им се вижда обидно ниска, с цел да стартират работа, а като мечтано заплащане в близката една година показват малко над 4300 лева (след данъци). Все повече от интервюираните настояват, че биха се завърнали да живеят в родния си край, в случай че им бъде препоръчано съответно работно място (51%). Половината от запитаните възнамеряват да започват лична компания, тъй като считат, че е по-перспективно от това да са чиновници. Увеличaва се и процентът на младите, които настояват, че избират да са основатели на наличие, пред работа на заплата (45%) или пред развиване на личен бизнес (38%) ", оповестяват от JTN. 

Най-сериозните упования към страната са за създаване на положителен имидж на страната, реализиране на стопански напредък и положително качество на живот.

60% от  хората под 35 години са очевидно по-готови да поемат персонално отговорност и да се нагърбват със задания отвън тясно персоналния си интерес и считат, че могат персонално да допринесат за развиването на България, само че липсва обща идея, която да ги сплоти.

Резултатите недвусмислено демонстрират, че голямото болшинство (89%) виждат професионалното и персоналното си развиване през идващите 5 години в България. В отговорите на респондентите прави усещане все по-осъзнатата битка за персонално одобряване посредством по-добро обучение, повече независимост и еластичност на работното място, интензивно насърчаване на кариерата и основаване на семейство.

По отношение на персоналния си живот 71% от интервюираните споделят, че желаят да имат дете в идващите 5 години и като съществени фактори за решение да станат родители показват фактори като доверие в индивида до тях (42%) и съществуване на дом/жилище (38%). В персонален проект финансовите въпроси са доста под нематериалните измерители на благополучие. 62% дефинират като най-важно да имат „ обичан човек до себе си “, 45% слагат родителството преди всичко, здравето е максимален приоритет за 43%, а финансовата непоклатимост е най-важна за 38% от интервюираните.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР