Възмутително е поведението спрямо българските пенсионери на партиите на новото

...
Възмутително е поведението спрямо българските пенсионери на партиите на новото
Коментари Харесай

В 45-ия парламент „Има такъв народ“ обслужиха ГЕРБ и ДПС

„ Възмутително е държанието по отношение на българските пенсионери на партиите на „ новото статукво “ – „ ИТН “ и „ Демократична България “, макар че Христо Иванов даде леко заден като се срещна с протестиращите пенсионери пред Народното събрание и съобщи, че е подготвен да ги поддържа, в случай че Корнелия Нинова предложи източник на финансиране за преизчисляването на пенсиите. Но Корнелия Нинова го предложи – до края на годината това да е „ Сребърният фонд “. По предварителни планове, в случай че той не е ограбен от режима на Борисов, би трябвало да има 3,3 милиарда лева Ето, Корнелия Нинова предложи едно коренно и изцяло стопански обосновано решение. Така че дано всички над 2 млн. български пенсионери знаят – левицата направи всичко допустимо, с цел да се одобри тази индексация на пенсиите. Българска социалистическа партия искаше българските пенсионери да получат реставрация на своя труд - става дума за повишение въз основата на пенсиите с 150-200 лева Това е революционно решение, което ще въздаде обществена правдивост. Българските пенсионери го заслужават и аз се надявам в идващия парламент това да бъде първата точка на новите ръководещи. “

 Това съобщи пред Българска национална телевизия националният представител от парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Велизар Енчев.

За измененията в Изборния кодекс Енчев разяснява: „ Изборният кодекс беше изменен в последния миг, с цел да подсигурява нарастването на резултата на Движение за права и свободи в Турция. През 2016 година беше признато едно положително предложение – в страни отвън Европейски Съюз да се откриват най-вече 35 секции. Интересното е, че Слави Трифонов е основател да отпадне това ограничаване, което напълно развързва ръцете на Движение за права и свободи в Република Турция - с адвокатската поддръжка на Мая Манолова и „ Демократична България “, които имат по този въпрос поредна политика. Аз съм сюрпризиран от държанието на Слави Трифонов и се запитвам дали тези възрожденски песни бяха опит за стръв на гласоподаватели или става дума за една патриотична идея, която се изроди в напълно идея, обслужваща Движение за права и свободи. Забележете: Република Турция – страна, в която не се съблюдават човешките права, правата на дамите са една нереалност, в която даже президентът Ердоган не дава стол да седне на ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен – тъкмо в тази страна даваме в ръцете на Ердоган правата да се открива една секция с 40 заявки. С това откриваме едно ново състояние, при което вотът от Турция може сензитивно да изкриви резултатите от парламентарните избори в интерес на Движение за права и свободи. “

Велизар Енчев разкри и юридическа пробойна в новия Изборен кодекс – паралелното битие на остарелия текст, че може да се гласоподава единствено в посолствата и в генералните консулства на България, и новият – че може да се гласоподава в секции отвън посолството със заявление от 40 души.

„ На всички към този момент им е ясно кой по какъв начин „ игра “ в този парламент. „ ИТН “ преди всичко обслужи ГЕРБ като им хвърли избавителен пояс, отказвайки да сформира държавно управление с поддръжката на Българска социалистическа партия. С този избавителен пояс на идващите избори Бойко Борисов може даже да усили своя резултат, защото цялата държавна и локална администрация е негова “, счита Велизар Енчев.

По неговите думи, в случай че Слави Трифонов в действителност е желал да демонтира моделът на ГЕРБ, е трябвало да одобри протегната ръка на Българска социалистическа партия, без чиято поддръжка не можеше да се сформира държавно управление. „ Фактът, че той не желае да сформира държавно управление с поддръжката на единствената опозиционна мощ, която през предишните 4 години беше радикална съпротива на режима на Борисов, значи, че Слави Трифонов обслужва непосредствено партия ГЕРБ – умишлено или неумишлено “, акцентира Енчев.

Велизар Енчев се спря и на тематиката за бъдещото служебно държавно управление. „ Иска ми се служебното държавно управление на президента Радев да продължи работата на комисията за проверката на ръководството на Борисов, където следим потресаващи фрагменти и аз напълно се причислявам към апела на Корнелия Нинова прокуратурата да се самосезира. Що се отнася до упованията от служебното държавно управление в кадрово отношение, персонално мощно бих се изненадал, в случай че президентът Радев предложения в това държавно управление човек като Деница Златева, въпреки че това в този момент да е една догадка, защото госпожа Златева е приела и то в цялостна загадка, да бъде ръководещ шеф на едно от най-големите държавни енергийни сдружения в България. Това единствено по себе си значи, че влиза, нагледно казано, в кохортата на партия ГЕРБ “, изясни той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР