Възмутен съм от министър Тагарев. Това коментира в парламента пред

...
Възмутен съм от министър Тагарев. Това коментира в парламента пред
Коментари Харесай

Борисов: Възмутен съм от министър Тагарев

Възмутен съм от министър Тагарев. Това разяснява в Народното събрание пред публицисти водачът на ГЕРБ Бойко Борисов .

Борисов засяга изявление на министъра   на защитата Тодор Тагарев по отношение на плана за рационализация на сухопътните войски и закупуването на нови бойни машини вид " Страйкър ".

Сутринта слушах министър Тагарев и с господин Гаджев сме възмутени от това, което споделя. В момента всичко, което се е случило по защитата, се е случило в Народното събрание с нашите подписи. За " страйкърите " имаме доста явен график – декември да привършим процедурата, изясни Борисов. 

Да прави такива изявления не му прави чест, добави той. 

Христо Гаджев, ръководител на Комисията по защита добави, че Народното събрание не е бюро за фотоси и няма да работи по график, който да дава благоприятни условия за фотоси на министри, до момента в който пътуват в чужбина. Проектът за бойните машини може да бъде приключен в точния момент до края на приключване на офертата, 15 декември, добави той. По думите му, в случай че това държавно управление е най-малко толкоз дейно, колкото служебното, нещата могат да се случат в точния момент.  

Гаджев сподели още, че няма проблем с цената на плана. По думите му главното, което е направило това държавно управление, е да преведе документите и да направи графика за заплащане, защото процедурата за закупуването им е била стартирана от служебното държавно управление и по време на служебното държавно управление са изпратени настояванията и цялата спецификация.

Има задоволително време планът да се случи. Става въпрос за главен план на въоръжението на сухопътни войски, съобщи Гаджев. Той добави, че държавното управление се бави с осъществяването на съществени решения, свързани с помощта за Украйна и засяга решението за бойните машини от Министерство на вътрешните работи, което е било от юли, а към момента не е изпълнено и даже няма съглашение сред двете страни. 

Много хора обичат да се вършат на това, което не са и аз няма да вляза в същия звук, да приказвам за правни тематики, където хората учат с години, с цел да създадат такова изявление. Това съобщи Борисов по отношение на измененията в Конституцията.

Най-важното в измененията е правосъдната промяна - за разделянето на Висш съдебен съвет на две, за повече съдии, по-малко прокурори, по-малко политика, това са за мен значителните неща в измененията. Между първо и второ четене може да има промени, както за това 3-ти март да остане националният ни празник ”, сподели още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ разяснява и думите на съпредседателя на Политическа партия Кирил Петков , че Борисов би трябвало да е горделив от обстоятелството, че поддържа подобен кабинет. “Гордостта ми блика отвред. В нашето съглашение е записано, че при ротацията Мария Габриел става министър председател, а всеки министър минава на оценка. Ако пък би трябвало да се отговори на Петков в същия звук, още през днешния ден могат да схванат по какъв начин е без нас да ръководят. Това са предизборни изявления, които целят да надъхват партиите. Ние нищо не можем да създадем без тях, само че и той безусловно нищо не може да прави без нас. Затова си споделяме с часове по телефона ”, съобщи Бойко Борисов. Той акцентира, че в случай че Движение за права и свободи имат хора, които да се оправят по-добре от сегашните министри с работата, то за какво не Движение за права и свободи да не излъчат такива във властта.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР