Възмущението си от бездействието на институциите изразиха собствениците на магарето,

...
Възмущението си от бездействието на институциите изразиха собствениците на магарето,
Коментари Харесай

Стопаните на загиналото във Варна магаре възмутени от институциите

Възмущението си от бездействието на институциите показаха притежателите на магарето, което провокира ужас във Варна в сряда, заяви Българска национална телевизия. Животното беше снимано да се разхожда без контрол по натоварени булеварди и най-после почина, блъснато от трен. Още тогава в обществените мрежи хората се проведоха, с цел да съберат средства и да купят ново магаре на притежателя.

Милко Вълчев, притежател на магарето, показа пред обществуната медия: “Как се усещам? Като дядо! Липсва ми магарето! "

Според притежателите, разходката на магарето по варненските улици е била извънредно рискова за живота на жителите.

Вълчев добави: “Това е животно, което е над 120 кг и е причина за ПТП ”. Белята можеше да е голяма ”.

Институциите не са взели ограничения, споделят стопаните на Мария, макар че от полицията оповестиха за “По света и у нас ”, че са пратили патрул, който да търси животното.

Йорданка Вълчева, щерка на притежателя на магарето съобщи: “Много хора, в това число и сестра ми са звънели на телефон 112, откъдето им е казвано да си го търсим в полицията ”.

Магарето е отглеждано в близкото до Варна село Тополи от Милко Вълчев. Възрастният мъж открива във вторник, че животното е откраднато и стартира да го търси. Предположението беше, че магарето е изгубило ориентировка поради колите и клаксоните, когато се е озовало на улицата. По-късно притежателят схваща, че е убито.

Милко Вълчев: “Не е човек, животно е ”.

“Дали щеше да се прибере и да бъде блъсната от ТИР, от кола. Ние научихме по-късно и реагирахме. Братовчед ми потегли от Тополи да я търси. Бях оставила координати да ми звъннат, с цел да я намерим, само че братовчед ми я видя на гарата убита от трен ”, добавя Йорданка Вълчева.

Сега притежателите на магарето приканват хората в обществените мрежи да не събират помощи за пазаруване на ново животно. Предпочитат парите да отидат за благородна идея и се надяват институциите да си правят отговорностите съзнателно.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР