Възможността за създаване на условия за подобряване на качеството на

...
Възможността за създаване на условия за подобряване на качеството на
Коментари Харесай

По-доброто качество на туристическия продукт е сред темите на неформалната среща на министрите на туризма от ЕС


Възможността за основаване на условия за възстановяване на качеството на туристическия артикул е измежду обсъжданите тематики на днешната неофициална среща на министрите на туризма от Европейски Съюз. Това заяви пред медиите министърът на туризма Николина Ангелкова, представена от Българска телеграфна агенция.

Ролята на туризма в стопанската система на всяка една от страните от Европейски Съюз, значимостта на тази промишленост, която основава работни места и е с принос от повече от 10 на 100 от Брутният вътрешен продукт на Европа, също са били измежду дискутираните тематики, сподели министърът на конференция в НДК в границите на форума.

Участниците в срещата, измежду които са и представители на Западните Балкани, са разискали също и спомагателната съгласуваност в района, интеграцията в туризма, основаването на взаимни артикули за далечни пазари. Сред тематиките на диалозите са били и опциите за финансиране в туризма в подтекста на новата многогодишна финансова рамка. Министър Ангелкова заяви, че хърватският й сътрудник е предложил основаването на европейски туристически фонд.

В отговор на въпрос министър Ангелкова осведоми, че се водят диалози по откриването на директна авиолиния сред София и Пекин. Тя изрази вяра по време на форума " 16 плюс 1 " през втората половина на тази година до тогава да има конкретика.

Еврокомисарят по вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и дребни и междинни предприятия Елжбета Биенковска означи, че в подтекста на идната финансова рамка е значимо да се обособят тематики като цифровизацията, уменията. Тя означи, че обособена глава за бранш " туризъм " в рамката няма, само че уточни, че е значимо да се приказва за равнището на финансиране на бранша.

Генералният секретар на Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации Зураб Пололикашвили открои нуждата от реализиране на оптимално положително качество в бранша в епохата на цифровизацията, тъй като това е бъдещето на бранша. Той заяви, че към 535 млн. са членовете на организацията - частни сдружения, само че липсват български компании и добави, че от организацията биха желали да имат и такива.

В отговор на въпрос министър Ангелкова посочи, че Турция е значим пазар за България изключително в бранш " Туризъм ". Тя подсети за идната на 26 март среща на високо равнище във Варна, на която се чака да се обсъдят политики, на които следва да отговори Турция, с цел да може оптимално да се приближи до присъединението към Европейски Съюз. Министър Ангелкова предвижда, че и тази година ще има растеж на визити от Турция, и то освен зимата, само че и през лятото, а и целогодишно.

Сред тематиките е и основаването на комбинирани пакети за Далечния изток, в които да бъде включен и по този начин нареченият " Балкански маршрут ", изясни министър Ангелкова. Китай е измежду главните пазари за Европа. Повече от 150 млн. китайски жители пътуват, огромна част от тях - в Европа, означи министър Ангелкова и добави, че друга тематика на днешните полемики ще е опцията за представянето на Европейски Съюз като единна дестинация на китайския пазар.

Свързаността сред Европа и Балканите и изключително западната им част и опциите за разкриване на директни авиолинии също ще са във фокуса на днешните полемики, добави министър Ангелкова.

Как туризмът да се развива стабилно и да е мотор за стопанските системи в Европа и района ще разискват отрасловите министри на неофициалната среща. Събитието е от най-високия клас " А ", т.е. на министерско равнище, в календара на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Министрите ще обсъдят поредно три тематики: политиките на Съюза в туризма, сигурността и опциите за съдействие в бранша сред Европа и Китай. Те ще дебатират ролята на туризма като фактор за стопански напредък и районна интеграция.

Предмет на разискванията ще бъдат споделената стопанска система и използването на регулаторните политики на Европейски Съюз в туризма. Подобряването на сигурността и привлекателността на туристическата дестинация ще е в центъра на втората полемика. Инициативата " 2018 година - Година на туризма Европейски Съюз - Китай " ще е третата съществена тематика на срещата.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР