Възможността за създаване на нова политическа партия буди страх както

...
Възможността за създаване на нова политическа партия буди страх както
Коментари Харесай

Витанов: Президентът е атакуван яростно, защото е единствената алтернатива

Възможността за основаване на нова политическа партия буди боязън както у ръководещите от сглобката, по този начин и у представителите на опозицията. Президентът е нападнат гневно, тъй като е единствената опция. Това съобщи пред „ Евронюз България “ евродепутатът Петър Витанов.

През седмицата той и неговите сътрудници социалисти от Европейския парламент бяха наречени „ послушковци “ от председателката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която разгласи, че те са дали своят вот за предоставяне на оръжие на Украйна.
„ Цинизъм беше това обвиняване, тъй като идва от икономическия министър в едно държавно управление, което по думите на тогавашния министър-председател и неин шеф (б.р. – Кирил Петков), е имало значителен принос при въоръжаването на Украйна “, сподели Витанов. Ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Екологичен потенциал разяснява и идните европейски избори през юни.
„ Въпросът е доста по-голям от това да преминеш от мандат в мандат. Когато виждаш какво се случва в политическата система в България, в ръководството, а и в опозицията, залогът би трябвало да е доста по-голям за всички тези, които се занимават с политика и са съхранили своята честност “, сподели Витанов.

Според него е обикновено сега всички да приказват за нова политическа партия по няколко аргументи.

„ Тази сглобка се употребява с доверие от 20%. Това са равнища от времето на държавното управление на Жан Виденов, когато България беше в невиждана икономическа и политическа рецесия. Опозицията също наподобява несъстоятелна и неспособна да генерира доверие. На този декор виждаме огромен боязън. Срещу появяването на нова партия се афишират всички представители на ръководещото болшинство. Времето ще покаже, само че е ясно, че политически вакуум не остава. Трябва да се даде отпор на тази политическа система. Не даже като политик, а като жител, съм уверен – няма по какъв начин това да продължи “, безапелационен е евродепутатът.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР