Възможността за създаване на нова политическа партия буди страх както

...
Възможността за създаване на нова политическа партия буди страх както
Коментари Харесай

Петър Витанов: Сглобката ще продължи с тежки пазарлъци като на Капалъ чарши. Президентът е атакуван яростно, защото е единствената алтернатива

Възможността за основаване на нова политическа партия буди боязън както у ръководещите от сглобката, по този начин и у представителите на опозицията. Президентът е нападнат гневно, тъй като е единствената опция. Това съобщи пред „ Евронюз България “ евродепутатът Петър Витанов.

През седмицата той и неговите сътрудници социалисти от Европейския парламент бяха наречени „ послушковци “ от председателката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която разгласи, че те са дали своят вот за предоставяне на оръжие на Украйна.„ Цинизъм беше това обвиняване, тъй като идва от икономическия министър в едно държавно управление, което по думите на тогавашния министър-председател и неин шеф (б.р. – Кирил Петков), е имало значителен принос при въоръжаването на Украйна “, сподели Витанов.

Ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Екологичен потенциал разяснява и идните европейски избори през юни. „ Въпросът е доста по-голям от това да преминеш от мандат в мандат. Когато виждаш какво се случва в политическата система в България, в ръководството, а и в опозицията, залогът би трябвало да е доста по-голям за всички тези, които се занимават с политика и са съхранили своята честност “, сподели Витанов.

Според него е обикновено сега всички да приказват за нова политическа партия по няколко аргументи. „ Тази сглобка се употребява с доверие от 20%. Това са равнища от времето на държавното управление на Жан Виденов, когато България беше в невиждана икономическа и политическа рецесия. Опозицията също наподобява несъстоятелна и неспособна да генерира доверие. На този декор виждаме огромен боязън. Срещу появяването на нова партия се афишират всички представители на ръководещото болшинство. Времето ще покаже, само че е ясно, че политически вакуум не остава. Трябва да се даде отпор на тази политическа система. Не даже като политик, а като жител, съм уверен – няма по какъв начин това да продължи “, безапелационен е евродепутатът.

Витанов, който беше ръководител на Инициативния комитет за опазване на националния празник Трети март, съобщи, че задачата е била изпълнена. „ Благодарение на подписката празникът беше непокътнат. Това беше единствената корекция в Конституцията, от която ръководещите се отхвърлиха сред обособените четения в Народното събрание “, напомни той и цитира последното проучване на „ Галъп “, съгласно което и 80% от българите не желаят смяна на националния си празник.

Според евродепутата офанзивите към президента Румен Радев от последните седмици са провокирани от събитието, че той е политикът с най-голям рейтинг и единствена опция.

След избора на конституционни съдии, ръководещото болшинство ще продължи с непрозрачно систематизиране на постове, счита Витанов. „ Сглобката ще продължи с тежки пазарлъци като на Капалъ чарши. Следва ротация, регулатори, борбата за София. Всичко това ще бъде изтъргувано, тъй че всички участници да бъдат задоволени. ПП-ДБ се трансфораха в чиновници на останалите две партии, против които сякаш се бореха. Хората от сглобката излъгаха своите гласоподаватели, тъй като в предизборната акция говореха тъкмо противоположното на това, което след това направиха. Така че чакам от ден на ден и все по-непрозрачни покупко-продажби. Все повече удовлетворени партийци – от първи, втори, трети ешалон. Те няма да разтурят тази коалиция, хората са тези, които би трябвало да го създадат “, добави Петър Витанов.

Промените в Конституцията не вземат решение всъщност никакви съществени проблеми на българското общество. Част от тях са реваншистки, без дълбочина и резистентност, счита още социалистът.

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал:

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР