Възможността за правителство с третия мандат е по-скоро теоретична. Би

...
Възможността за правителство с третия мандат е по-скоро теоретична. Би
Коментари Харесай

Александър Маринов: Правителство с третия мандат е по-скоро теоретично

„ Възможността за държавно управление с третия мандат е по-скоро теоретична. Би могло да стане на практика при две благоприятни условия – „ ИТН “ да преразгледа досегашната си позиция, за което няма признаци. Втората е да се реализира избиране на държавно управление посредством влияние върху кворума, само че това е слаб политически вид. “ Това съобщи за БНР проф. Александър Маринов, ръководител на Съвета за стратегическо развиване при президента.

По думите му доверието на обществото, че едно държавно управление ще работи на основата на правила, а не на основата на уравновесени ползи е доста значимо. „ Важно е по какъв начин ще бъде определено и по какъв начин ще тръгне едно хипотетично държавно управление, само че е доста значимо по какъв начин ще си прави работата “, означи проф. Маринов.

Той уточни още, че въпросът не е просто кого ще бъде връчен третият изследователски мандат, а дали останалите ще се спогодят за някакво практическо деяние с изгледи за триумф, тъй като другояче жестът ще е със алегорично значение.

„ Бих посъветвал президента Румен Радев да организира още един път диалози с евентуалните участници в един вероятен кабинет, преди да връчи мандата “, разяснява проф. Маринов. Според него мъчно осъществима е концепцията за издигане на служебния кабинет като постоянно държавно управление, въпреки че е хипотетично добра.

Той дефинира като необичайно раздвоение държанието на „ ИТН “ – да поддържат втори мандат на Румен Радев на идните президентски избори, само че в това време да нападат министри от назначения от него длъжностен кабинет. „ Няма никаква политическа логичност в това “, сподели професорът.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР