Възможността за популяризиране на България сред глобалната публика, в партньорство

...
Възможността за популяризиране на България сред глобалната публика, в партньорство
Коментари Харесай

България с шанс да попадне в документална поредица, излъчвана по National Geographic, Viasat History и Discovery

Възможността за разпространение на България измежду световната аудитория, в партньорство с извънредно сполучлива английска продукция, беше разисквана от министъра на туризма доктор Илин Димитров и проф. Бетани Хюз – историк и създател на документални поредици, които повдигат завесата към забележителни достижения на цивилизацията, като наблюдават историята на човечеството. Нейната телевизионна компания Sandstone Global е притежател на редица награди, като продуцира забележителни документални филми с историческа устременост, които се излъчват по най-хубавите интернационалните и английски малките екрани и платформи.

В диалога през днешния ден се включиха още министърът на културата Найден Тодоров, Н. Пр. Роб Диксън, дипломат на Англия в България, заместник-министърът на туризма проф. Мариела Модева и Петър Тодоров – изпълнителен шеф на Изпълнителна организация „ Национален кино център “. Срещата е самобитно продължение на диалозите, които министър Илин Димитров, организира с Бетани Хюз по време на UNWTO FESTA Forum в Тирана, през април 2023 година

Обсъдени бяха опциите да бъде основана специфична поредност, която да показа съкровищата на България.

„ Страната ни има извънредно богата история, в която се преплитат тракийска, гръцка и римска история и неповторимата културна еднаквост на България. Убеден съм, че всичко това ще бъде извънредно атрактивно за Вашите фенове ”, акцентира министър Илин Димитров.

„ Съкровищата на света “ се излъчва в 120 страни по света и се радва на необикновен триумф. В първите серии на документалната поредност бяха показани Гърция, Малта, Гибралтар, Йордания, Кипър, Средиземноморието, Турция на изток, Турция на запад, Истанбул, Албания и Азербайджан.

За нас би било голямо наслаждение в идната серия да можем да разкажем за България, да покажем вашата богата история и културни чудеса, с които с съображение се гордеете, означи Бетани Хюз.

Филмите на SandStone се излъчват в праймтайма на BBC, National Geographic, Viasat History, Discovery, Amazon и Netflix и се гледат от стотици милиони фенове по целия свят, като се радват и на огромно самопризнание от рецензията. Във всяко едно издание се включват и експертните позиции на локални учени, които показват историческите забележителности на страната, която съставляват.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР