Възможността за пълномащабен военен конфликт между Украйна и Русия е

...
Възможността за пълномащабен военен конфликт между Украйна и Русия е
Коментари Харесай

Вигенин: Няма защо да тревожим хората, вероятността да има конфликт Украйна - Русия клони към нула

" Възможността за пълномащабен боен спор сред Украйна и Русия е близка до нулата. Най-вероятно ще има някакви провокации, само че въпросът е за какво се нагнетява напрежението. Правителството работи вярно и отстоява националните ползи. Не би трябвало да им сътворяваме (на хората) главоболия за нещо, което най-вероятно няма да се случи. "

Това съобщи в предаването " Лице в лице " по БТВ депутатът от Българска социалистическа партия и зам.-председател на Народното събрание Кристиан Вигенин по тематиката за напрежението сред НАТО и Русия.

" Коалицията е шарена, само че съумява да намира доста допирни точки, в това число и по тематиката за Русия и Украйна. България би трябвало да спомага за деескалация на напрежението, с цел да има в действителност непоклатимост в района. Трябва да понижим малко децибелите и да търсим метод по дипломатически път да решаваме проблемите. България е суверенна страна и сама взима решенията си. Усилията на Русия са ориентирани към попречване на приемането в НАТО на Украйна и Грузия. Пак ще повторя, че би трябвало да залагме на дипломатическите договаряния ", продължи по тематиката Украйна - Русия той.

" Изненадах се от решението на президента да отиде на паметника на жертвите на комунизма. Това е негово решение и очевидно желае да сътвори атмосфера на обединяване. Очаквам да видя президента и на други монументи, като не става въпрос за паметника на Тодор Живков. Най-важното е в никакъв случай повече българи да не водят война против българи ", приключи Кристиан Вигенин.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР