Възможността Великобритания да се отдели от основния си търговски партньор

...
Възможността Великобритания да се отдели от основния си търговски партньор
Коментари Харесай

Какво се случва при Брекзит без споразумение?


Възможността Англия да се отдели от главния си търговски сътрудник без никакви договорености набъбна, откакто във вторник Народното събрание в Лондон отхвърли договорката за Брекзит на премиера Тереза Мей.

Длъжностни лица от Европейски Съюз предизвестиха, че страховитите вероятности за Брекзит без съглашение се усилват, а часовникът доближава 2300 GMT на 29 март.

Но какво в действителност се случва, когато една 46-годишна връзка, с която генерации са израснали, ненадейно завършва без да има никакви договорености?

Ето някои неща, за които Лондон предизвестява своите жители, че би трябвало да се приготвят.

Прехвърляне на роуминг

Пристрастените към телефоните може да се окажат без шанс.

Безплатният роуминг към този момент няма да се ползва и английските мобилни оператори могат да стартират да постановат спомагателни такси за клиенти, които отиват на “континента ”.

Британски политици настояват, че 90% от операторите от Англия и Европейски Съюз са дали обещание да не покачват бързо цените на роуминга.

Но няма гаранция против повишаването на таксите през идващите месеци.

Лондон също приканва хората в Северна Ирландия да се грижат за “непреднамерен роуминг ”, когато се намират прекомерно покрай границата с Европейски Съюз с Ирландия.

Франкфуртски разочарования

Огромни европейски летища като Франкфурт могат да бъдат призрачен сън и в най-хубавите времена.

Самолетите, които няма да излетят поради изгубени лицензи, ще основат безпорядък, който ще раздруса целия свят.

Лондон и Брюксел са изготвили проекти за непредвидени условия, които разрешават на английските превозвачи да продължат да летят до страни от Европейски Съюз, даже в случай че договорката не бъде утвърдена.

Но това са първични договорености, които не разрешават на английските самолетни компании да летят в границите на Европейски Съюз. И даже тези договорености ще изтекат след единствено шест месеца. Това значи, че британците, които рано са резервирали своите коледни ваканции, би трябвало да бъдат деликатни.

Формуляри, формуляри, формуляри

Британците би трябвало да стартират да се подписват. Много.

Хиляди компании във Англия, които вършат бизнес с Европа, ще би трябвало да попълнят заявления за митниците и митата.

Британските туристи в Европейски Съюз, които желаят да наемат кола, може да се нуждаят от интернационалните шофьорски книжки, защото лицензите им от Обединеното кралство стават невалидни.

И даже домашни любимци може да се наложи да прескачат нови административни спънки, защото ще се изискват нови паспорти за тях.

Хората ще би трябвало да ревизират и своите документи за пътешестване. Тези, които изтичат в границите на шест месеца от пътуването, ще би трябвало да бъдат възобновени авансово.

Дилема с медикаментите

Нещата стават по-сериозни за тези, които разчитат на медикаменти, отпускани с рецепта. Две трети от употребяваните във Англия медикаменти се внасят от Европейски Съюз.

Длъжностни лица приканиха фармацевтичните компании да основат шестседмичен “буферен ресурс ” в допълнение към трите месеца, които към този момент имат.

Това би трябвало да помогне за покриване на всички краткосрочни проблеми на границата.

Купувачи, пазете се

Тази покупка с едно кликване в онлайн магазин може да стартира да наподобява малко по-малко изкушаваща след Брекзит.

Британското държавно управление твърди, че “възможни са по-високи разноски и по-бавно време за обработка ” за заплащания, осъществени в евро. Доставките на колетни колета също биха могли да станат по-скъпи, защото може да бъдат въведени избрани налози за импорт и продажба.

Движение и мелодии

Намирането на най-новите филми в Netflix, до момента в който се качвате на високоскоростен трен на Eurostar, може да стане по-трудно.

Британците теоретично биха могли да изгубят достъп до услуги за стрийминг, до момента в който в чужбина – всичко от Spotify до Amazon Prime – тъй като Обединеното кралство към този момент няма да бъде в европейския “цифров обединен пазар ”.

И самата услуга на Eurostar може да е в неволя, тъй като старите лицензи на английските оператори в Европа ще бъдат невалидни.

Свински къс

Британците се гордеят със своето сирене Стилтън и шотландско уиски.

Но всичко – от корнуолски пасти до свинско месо от Melton Mowbray, ще изчезне, тъй като то ще загуби статута си на „ географско напътствие “ в Европа. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР